Eleonóra
-1 °C
2 °C
Kékesi Márton
csütörtök 02:00
Kékesi Márton
Alpesi sí

MTK Hungária - Újpest 1-2 (0-1)

2003.05.10. 10:52
Alacsony színvonalú, rendkívül durva találkozón a győzelmet valamivel jobban akaró vendégek szerezték meg a három pontot.
Szomorú eseménnyel kezdődött a labdarúgó NB 1. 27. fordulójának zárótalálkozója, hiszen a meccs előtt egyperces gyászszünettel emlékeztek meg a tragikus hírtelenséggel elhunyt Lasz Györgyre.

A hazaiak kezdték aktívabban a találkozót, azonban bő negyedórányi játék után a hetek óta remek formában játszó Czvitkovicsot lekellett cserélnie Egervári Sándornak. A túloldalon Tokody nem tudta folytatni a játékot, szintén sérülés miatt. Sokáig úgy tünt nem is lesz más említésre méltó esemény az első félidőben, amikor a 41. percben Horváth Ferenc lába találkozott Molnáréval és Fábián játékvezető úgy ítélte meg, hogy kettejük "ramndevúja" büntetőt ért. A tizenegyest Tamási a jó irányba mozduló Hajdú mellett a bal sarokba helyezte.

A második játékrész elején gyorsan egyenlített az MTK. Illés szólója után pontosan tálalt középre, ahol Silvának nem okozott gondot az üres kapuba továbbítania.

A folytatásban úgy tűnt a döntetlen mindkét gárdának megfelelő, azonban a 70. percben némi meglepetésre a lila-fehérek újabb gólt - mint később kiderült a győzelmet jelentőt - szereztek. Vanczák beívelését Rósa Dénes tizenöt méterről csavarta a bal felső sarokba.

Az utolsó percekben inkább egymás rugdosásával, mint a játékkal foglalkoztak a csapatok, így az eredmény nem változott. Valószínűleg ennek az újpesti győzelemnek a Fradi hívei örültek a legjobban.