Zsuzsanna
-3 °C
3 °C
Jégkorong
Percről Percre

Zalaegerszeg-Dunaferr 4-1

2003.05.17. 20:38
Kenesei és Gyánó duplája után biztosan nyert a bajnoki címvédő a Dunaferr ellen. A vereség azt jelentette, hogy Gálhidi György csapata kiesett.
Az utolsó helyen álló Dunaferr ellen a ZTE-nek kötelező volt a győzelem, a vendégek ugyanakkor jól tudták, ha most is kikapnak, akkor bekövetkezik az, amire már régóta számítani lehetett: búcsút vesznek az élvonaltól.

A ZTE a 13. percben szerzett vezetést, amikor Szamosi beadására Kenesei jól érkezett és az ötösről a kapu bal oldalába terelte a labdát. Nem örülhetett azonban sokáig a hazai publikum, mert négy perc múlva Nyúl kihasználta a védők lassúságát, és dermedtségét, kilépett közülük és a kapuba lőtt.

A ZTE rákapcsolt, és Gyánó egy jobboldali beívelést követően szép fejessel ismét előnyhöz juttatta csapatát. A félidő hajrájában a Dunaferr egyenlíthetett volna, de Drobnjak nagy helyzetben hibázott.

A fordulás után a Dunaferr erőlködött, a szerb támadó azonban ezúttal sem talált a kapuba, nem úgy, mint Kenesei és Gyánó. Előbbi tizenegyesből talált be, miután Gyánót akadályozták a büntetőterületen belül, utóbbi lábbal volt eredményes, és ezzel adta meg a kegyelemdöfést az élvonaltól búcsúzó Dunaferrnek.