Géza
-12 °C
-4 °C

Sopron-Békéscsaba 1-3

2003.05.23. 20:09
Jóllehet a második félidő elején vezetést szerzett a Sopron, a Békéscsaba öt perc alatt fordított, majd Megyesi révén biztosították be bennmaradásukat.
A Békéscsaba kezdett aktívabban, Miculescu elől azonban kétszer is tisztázott a hazai védelem. Pontosan a félidő felénél hagyta ki a játékrész legnagyobb ziccerét a Sopron. Somogyi szabadrúgása után Tóth András csúsztatását Fekete épp az érkező Horváth elé ütötte, aki azonnal lőtt, de a felső léc hárított. Emellett Balaskó és Cseke lövése érdemel még említést, de egyik sem okozott komoly veszélyt.

A térfélcserét követően vezetéshez jutott a Sopron. Somogyi szabadrúgása után Tóth Mihály tíz méterről fejelt, és a labda a jobb kapufáról a hálóba vánszorgott.

Öt percig sem örülhettek a hazaiak, mert Tóth György egy hatalmas kapushibát kihasználva egyenlített. Farkas egy megpattanó lövést ahelyett, hogy lehúzott volna, maga elé ütött, csakhogy nem számított a csabai csatárra, a kapuba passzolt.

Újabb öt perc után Tóth megmutatta, hogy nemcsak potyagólt tud lőni, hiszen Megyesi ívelése után nagy erővel bombázott nyolc méterről a kapuba. A Békéscsaba bennmaradást Megyesi biztosította be, aki tizennyolcról a felső sarokba csavart.