Géza
1 °C
16 °C

Kiesett a Kispest

2003.05.23. 20:03
Kenesei mesterhármasa azt jelentette a tíz évvel ezelőtti bajnok Kispestnek, hogy 83 év után kiesett az első osztályból. A piros-feketék még vezettek, és nem adtak meg nekik egy szabályos gólt, de megérdemelten kaptak ki.
Jól kezdődött a meccs a Kispest számára, mert Kocsárdi visszarántotta a jó labdát kapó Sasut, a játékvezető pedig büntetőt ítélt a vendégeknek. A sértett magabiztosan értékesítette, így még azok a Kispest-drukkerek is bizakodhattak, akik a talán túlzó rendezői fellépésnek köszönhetően a könnygáztól nem láthatták a román csatár pontos gurítását. (A szurkolók egy transzparenst szerettek volna kifüggeszteni, ezt akadályozták meg a biztonságiak.)

Húszpercnyi játék után magához tért a ZTE. Szamosi nagyszerű labdájával Kenesei ziccerbe került, és állítás nélkül ellőtte nyolc méterről a jobb sarokba, Molnár tehetetlen volt. A következő támadást is a gólkirály-jelölt fejezte be, miután Gyánó sarokkal passzolt a lendületből érkező csatár elé, aki az átvétel után ismét magabiztos volt, ezúttal tizenkét méterről lőtte a bal sarkot.

Gyánó kapufája után Sasu nagy ziccerben hibázott, majd Zombori szabályos gólt lőtt, Szabó azonban les miatt érvénytelenítette. A másik oldalon egy kezezés miatti tizenegyest nem látott meg a játékvezető.

A fordulás után Gyánó hatalmas kapufát lőtt tizenhatról, Kenesei hétméteres perdítése centikkel ment fölé. A következő helyzetét viszont már belőtte Kenesei, ismét Szamosi volt a támadás előkészítője, középre gurítását pedig tizennégy méterről vágta be a válogatott támadó.

A tizenháromszoros bajnok Kispest nem tudott váltani, ez a vereség pedig azt jelentette: jövőre a másodosztályban küzdhetnek. A zalai publikum Bozsik Péter éltetésével zárta utolsó hazai meccsét.