Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Dunaferr - Videoton 2-2

2003.05.24. 21:10
A teljesen tétnélküli Fejér megyei "rangadón" a már kiesett Dunaferr labdarúgói felszabadult, helyenként látványos játékukkal meglepték a Videotont. Előbb a búcsúzó csapatkapitány Lengyel, majd a második félidőben Nikolov is vezetéshez juttatta csapatát. A fehérváriak még időben kapcsoltak, és a remek cserének bizonyuló Róth révén megmentették az egyik pontot.
Bő húsz percnyi játék után a hazaiak a Videoton térfelén szereztek labdát, majd Nikolov indította a búcsúmeccsét játszó Lengyelt, aki elhúzta a labdát a kifutó Végh mellett, majd jobbról nyolc méterről az üresen maradt kapu közepébe gurított.

A második negyvenöt percből még negyedóra sem telt el, amikor Dvéri adott be szögletet jobbról, érkezett Vochin, öt méterről csúsztatott a kapuba. Tíz percnek sem kellett eltelnie és ismét az újvárosiaknál volt az előny. Ismét egy szöglet - igaz a túloldalon - Nikolov fejesét még védte Végh, ám a kipattanóval ismét Végh próbálkozhatott, ezúttal sikerrel és a kapu közepébe bombázott.

A gól után nem sokkal emberelőnybe került a Videoton, miután Nyúl - nevéhez nem méltóan - nagyon csúnyán beleszállt Korsósba. Azonban hiába voltak eggyel többen a fehérváriak, csak a 87. percben sikerült egyenlíteniük. Ehhez azonban kellett Bita hibája, aki egy előreívelt labdát pont a frissen beállt Róth elé ejtett, aki nem hibázott.