Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Debrecen - Újpest 2-0

2003.05.26. 08:52
Amolyan bronzmeccset játszott egymással a Debrecen és az Újpest. Az utolsó előtti forduló után úgy tűnik a hajdúságiak állhatnak fel a képzeletbeli dobogó legalsó fokára.
Szentes Lázár együttese már a mérkőzés elejétől fölényben játszott, de képtelen volt fölényét gólokra váltani. Pedig a 32. percben az újpesti 16-oson belül Vanczák buktatta Dombit, a játékvezető azonnal 11-est ítélt, a büntetőt Éger a kapu jobb oldala felé rúgta, de Vlaszák ezt is védte.

Így az első félidőben nem született gól és a második negyvenöt percben is közel húsz percet kellett várni. , hogy megzördüljön a háló. Ekkor egy jobb oldali beívelés után Kiss tálalt Böőr elé, aki 14 m-ről a jobb sarokba lőtt. A gól után nem sokkal Rósa Dénes mutatta meg, hogy nincs minden rendben az idegeivel, hiszen nem is vele szabálytalankodtak mégis végig reklamált. Így nem is volt meglepő, hogy gyorsan kapott két sárgát és a vele járó piros lapot is.

A 69. percben pedig megpecsételődött a lila-fehérek sorsa, amikor bal oldali támadás végén Szekereslőtt laposan a hálóba. A teljesen megérdemelt debreceni győzelem azt jelenti, hogy ha az utolsó forduló eredményeitől függetlenül Bajzáték már biztos résztvevői az UEFA Kupának.