Illés
17 °C
29 °C

Zalaegerszeg -Ferencváros 1-2

2003.09.20. 21:19
A Ferencváros rögtön a találkozó elején előnybe került, melyet a hazaiak még a félidő előtt egalizáltak. A fordulás után a zöld-fehérek egy gyors kontrával megszerezték a győzelmet érő találatot.
Bő tízpercnyi játék után Vincze Ottó adta el a labdát a félpálya közepén, a vendégek gyorsan indították az "új szerzemény" Tökölit, aki lefordult a késlekedő Molnárról és 12 m-ről a bal alsó sarokba lőtt. A 20. percben Vincze Ottó lőtt kapufája után, a kipattanó labdát Ljubojevics lőtte a hálóba, a játékvezető azonban les címén érvénytelenítette a találatot.

Két perccel később Tököli léphetett ki és a hazai nézők hiába ugrottak fel egyszerre lest kiáltva Szabó játékvezető továbbengedte a támadást. A válogatott támadó azonban fölé emelte az "ajándék lehetőséget". A félidő végére kissé elszabadultak az indulatok, melyet több sárga lap is jól jelzett.

A 44. percben Ljubojevics kicselezte Zováthot, aki "bosszúból" felrúgta a hazai középpályást. Ám mivel ezt saját tizenhatosán belül tette, büntető járt érte. A tizenegyest Radu Sabo a bal alsó sarokba lőtte.

A második félidőben a hazaiak gyors támadásaikkal többször is eljutottak a Fradi tizenhatosára, de komoly helyzetet nem sikerült kialakítani Szűcs kapuja előtt. A 68. percben egy rossz hazai szabadrúgást követően ismét remekül kontrázott az FTC, Gera nagyszerű labdát adott Leandro elé, aki a kifutó Bardi mellet 12 m-ről a hosszú sarokba lőtt.

A Ferencváros gyorsan megszerezte a vezetést, ez megzavarta a hazaiakat, s a fővárosiak egy darabig irányították a játékot. Egy meg nem adott ZTE-találatot követően azonban a hazaiak kerültek fölénybe, s a félidő hajrájában végül megérdemelten egyenlítettek. A szünet után mindkét oldalon bőven adódtak helyzetek, a vendégek ebből egyet kihasználtak, és elvitték a 3 pontot.