Boglárka
19 °C
35 °C

Ferencváros-Haladás 2-0

2003.10.25. 19:06
A brazil születésű magyar, Leandro gólja és gólpassza döntötte el a három pont sorsát. A Haladás helyzetig sem jutott.
Ahogyan várni lehetett, a Haladás végigvédekezte a meccset, jelentős gondot okozva ezzel a Fradinak a védelem feltörését illetően. Az első félidőben nem sikerült fölényét gólra váltania a zöldeknek, noha lehetőségük volt szép számmal, de a csatárok: Rósa, Tököli és Gera, rendre hibáztak.

A második játékrészben jottányit sem változott a játék képe, a Haladás egyetlen komoly helyzetig sem jutott el, de a Fradi csak a hetvenötödik percben érte el első gólját. Előtte a félidőben beállt Penksa és Tököli kapkodott nagy ziccerben, Zováth harminc méteres lövésénél Balogh volt a helyén, Leo álomszép ollózásánál szintén jeleskedett az ex-Fradi-kapus, vetődve húzta le a labdát.

Negyedórával a vége előtt aztán megtört a jég. Leandro húsz méterről vállalkozott lövésre, és lapos labdája a védők lábai között valamint Balogh keze mellett a hálóba gurult. A gólöröm ezúttal nem a szokásos volt, mert valamennyi játékos a kispad felé rohant, hiszen a Fradi gyúrójának, Eisemann Lászlónak délelőtt hunyt el az édesanyja, és a játékosok neki ajánlották a találatot.

A gól felhozta a hazai gárdát, Leo ismét próbálkozott, majd nagyszerű labdával szöktette a védők között kilépő Gerát, aki pompás mozdulatal vette át a labdát, a középhátvéd, Lőrincz mellett csinált egy tökéletes cselt, majd a kimozduló kapus mellett higgadtan a hálóba gurított. Gerának volt még egy szép csavarása a ráadásban, de akkor már résen volt Balogh, és másodszorra hárított.