Auguszta
-4 °C
2 °C

Pécs-Videoton 3-1 (1-0)

2003.11.01. 19:53
A hazaiak az elmúlt héten hazai pályán kaptak ki a Siófoktól, majd a hét közepén a másodosztályú Bodajk búcsúztatta őket a Magyar Kupából. Így nem volt meglepő, hogy Nagy Tamás vezetőedző a hétvége közeledtével lelkileg próbált meg hatni játékosaira.
Úgy tűnik ez leginkább Pest Krisztiánra hatott, aki már a második percben vezetéshez juttatta csapatát, amikor Sipos beadását lőtte a kapuba. A gyorsan bekapott gól után a vendégek is próbálkoztak, de egy-két távoli kísérleten kívül nem sok veszélyt jelentettek a hazai kapura. A félidőben a gyors gólnak köszönhetően a vendégek ugyan mezőnyfölényben voltak, de helyzetig nem jutottak, míg a hazaiak kontrákkal kísérleteztek.

A második félidőben aztán tíz perc is elég volt a Videotonnak arra, amire előtte negyvenöt nem. Az 55. percben Szabó beadását követően, Hercegfalvi a pécsi védők között 7 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. Sokáig azonban nem örülhetett a Csank-csapat, hiszen öt perccel később ismét a hazaiaknál volt az előny.

A gyors válasz leginkább Panticsot zavarhatta meg, aki szűk negyedóra alatt összeszedett két sárga lapjával még nehezebb helyzetbe hozta csapatát. A Videoton tíz emberrel is mindent megtett az egyenlítésért, de a lefújás előtt nem sokkal Sketiani szabadrúgásgóljával bebiztosították győzelmüket.