Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Sopron - MTK 2-1 (2-0)

2003.11.02. 18:14
Az első félidőben megérdemelten szerzett kétgólos előnyt a hazai gárda az enerváltan játszó bajnok ellen. a második játékrész elején ugyan szépítettek Illés révén a kék-fehérek, ám Pintér Attila együttese céltudatos játékával megérdemelten tartotta otthon a három pontot.
A Matáv lépett fel támadólag, a bajnokcsapat kissé tompán, álmosan kezdett. A 8. percben Balaskó csavart jobbról szabadrúgást az MTK kapujának előterébe és a berobbanó Pető 8 m-ről egyből Végh kapujának bal oldalába helyezett.

A félidő lefújása előtt növelte előnyét a hazai gárda. A nagy kedvvel futballozó Balaskó az MTK térfelének közepéről indult, három vendégjátékost cselezett ki, majd pontosan passzolt a remek ütemben kilépő Sira elé, aki 10 m-ről, ballal a kifutó Végh mellett laposan a kapu közepébe helyezett. Az MTK a félidő egyes szakaszaiban többet birtokolta a labdát ellenfelénél, ám kapura teljesen veszélytelen volt.

A második félidő elején szinte a "semmiből" szerzett gólt az MTK. Czvitkovics adott középre jobbról, az alapvonal közeléből, óriási kavarodás alakult ki a soproni kapu előterében, a hazai védők röviden szabadítottak fel, a labda Illéshez került, aki 10 m-ről a jobb alsó sarokba helyezett. Négy perccel később Szabó 20 m-es szabadrúgása a bal kapufáról vágódott ki, Illés duplázása pedig kevéssel ment el a jobb kapufa mellett.

Ezt követően élvezetes, változatos lett a játék, a Matáv nem vett vissza a tempóból és a két csere után a listavezető játéka is feljavult, célratörőbb lett. A hajrában beszorult a soproni csapat, ám játékosai csúsztak-másztak és végül az első félidei kitűnő teljesítményüknek köszönhetően megérdemelten győzték le a bajnokcsapatot.