Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Videoton Haladás 1-2 (1-2)

2003.11.22. 18:48
Hétszázhatvanhárom perc után lőtt gólt bajnokin ismét a Haladás. A Videoton elleni idegenbeli mérkőzésen a szombathelyiek úgy gondolhatták, ha már megtették ezt a szívességet szurkolóiknak, akkor a győzelemre is szükségük van. A két büntetőt is elhibázó fehérváriak gödörbe kerültek, egymás után harmadszor kaptak ki.
Szombathelyen meg kellett emészteni a két héttel ezelőtti újabb nagy tömést, a Győr elleni hatos után ugyanis a Rohonci úton a Balaton adagolt egy hatost az egyre kilátástalanabb helyzetbe sodródó és nézőit vesztő Haladásnak. A Videoton pedig kisebb gödörbe került, két vereség jelezte, Csank Jánosnak van még munkája Sóstón, ha az első hatban akarja látni tavasszal is a Vidit.

Többet támadott a Videoton az első félidőben, de rengeteg helyzete kimaradt, míg a vendégek szinte minden lehetőségüket kihasználtak. Előbb Kaj mattolta Tudort, Somfalvi átadása után 15 méterről. A piros-kékek ezután 11-est hibáztak, Dvéri a Szabó Tibor buktatásáért megítélt büntetőt hagyta ki. A hazaiak a válogatottban debütáló Hercegfalvi beadása - és Dvéri elcsúszása - után, az előbbi sértett révén mégis egyenlíteni tudtak. A Haladás azonban ezen az estén nem akart pont(ok) nélkül maradni, és a Brazíliát is megjárt Tüske 16-osról megküldött lövése után ismét vezetett.

A második félidőben is jelentős fölényben játszott a Videoton, de a legnagyobb ziccereket, így az újabb büntetőt sem tudták értékesíteni a hazaiak, így nagy meglepetésre a szervezetten, nagy akarással játszó szombathelyiek megérdemelten győztek.

A Videoton harmadik egymást követő vereségét szenvedte el, a szombathelyi csapat pedig közel nyolcszáz perc után szerzett gólt, és továbbra is bennmaradást jelentő helyen áll Bozsik Péter együttese.

Videoton-Haladás 1-2 (1-2)
Székesfehérvár, 1500 néző , V: Saskőy
Videoton: Tudor - Pantic, Ristic, Koller - Tereánszki-Tóth, Szabó T., Dvéri, Voicu, Kóczián - Medved, Hercegfalvi
Haladás: Tóth I. - Lőrincz, Jagodics, Seper - Kaj, Szűcs M., Czeglédi, Farkas A., Zöld - Somfalvi - Tüske
Gólszerzők: Szabó T. (35.) ill. Kaj (18.), Tüske (45.)
Sárga lap: Dvéri (12.) ill. Szűcs M. (2.), Zöld (29.), Somfalvi (29.), Kaj (67.)

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft