Márk
13 °C
28 °C

MTK - Haladás 2-0

2004.03.06. 20:21
A télen tulajdonosát és több, merghatározó játékosát elvesztő MTK, Lengyel duplájával nyert a Haladás ellen.
A hazaiak heves rohamokkal kezdték a találkozót, gólt azonban nem tudtak elérni a szervezetten védekező Haladás ellen. A vendégek szórványos kontrákkal kísérletezgettek, ezek többsége a volt MTK játékos Illésre épült. A játékrész legnagyobb helyzete is a volt válogatott játékos előtt adódott, igaz a baloldalról beadni akart, de lecsúszott lövése a felső kapufáról pattant fölé.

A második félidő elején aztán előnybe került Egervári Sándor csapata. Lengyel kapott remek kiugratást, lerázta védőjét és 12 méterről laposan lőtt a kapu jobb alsó sarkába. Negyedórával később Zabos kapott hasonlóan remek labdát, de hiába vihette egyedül kapura a labdát, kihagyta a ziccert.

A bajnoki címvédő a folytatásban nem erőltette meg magát, de ez a teljesítmény is elég volt a bágyadtan játszó vendégek ellen. Sőt, a lefújás előtt nem sokkal egy távoli lövés nyomán a kapufáról kipattanó labdát Pisont öt méterről önzetlenül tette az érkező Lengyel elé, aki öt méterről továbbított az üres kapuba, ezzel bebiztosítva a kék-fehérek győzelmét.