Piroska
-2 °C
5 °C

A Sopron sem tudta megállítani a Fradit

2004.04.10. 20:10
Öt perc alatt került nagy előnybe a Fradi az első félidőben. Botis vezetést szerzett, Husztit kiállították. A második játékrészben Tököli duplája tette teljessé a sikert, Pintér csapata hetedik tavaszi meccsén sem kapott gólt, Szűcs hálója 699 perce érintetlen.
A Fradi edzője, Pintér Attila először ülhetett úgy az Üllői úti kispadon, hogy jelenlegi együttese korábbi csapatával mérkőzik, ebből adódóan számára különösen fontos volt a győzelem a rájátszás első fordulójában.

Nagy lendülettel kezdett a Fradi

Mivel a Fradi eddigi hat meccsén még gólt sem kapott - igaz csak hatot lőtt -, fordulatos meccsre aligha lehetett számítani, mégha a Sopron tavasszal tizennégy találatot jegyzett is.

A Fradi lendületesen kezdett, az első negyedórában egyértelműen uralta a játékot, de Gera lövésénél, és Kriston megpattanó beadásánál is a helyén volt Hajdu kapus.

Huszti törlesztett Vukmiron

Bő félóra után került előnybe a hazai csapat. Egy jobbról középre vágott labdát, Gera akrobatikus mozdulattal húzott vissza, a Dragónert pótló román Botis jó ütemben érkezett, belecsúsztatott a labdába, ami a bal felső sarokban kötött ki.

Ezek után újabb csapás érte a Sopront. A Fradi által kölcsönadott Husztit - az egyik legjobb formában lévő vendégjátékosról van szó - kiállította Szarka játékvezető, mert törlesztett Vukmirral szemben. A félidőt Leandro életerős lövése zárta le.

Tököli duplája végleg döntötte

A fordulás után növelte előnyét a Fradi. Kriston futott el a jobboldalon, középre adott, Tököli érkezett, és alig több mint egy méterről fejelt a kapuba. A gól meghozta a csatár játékkedvét, a folytatásban kétszer is helyzetbe került, de Hajdu mindkét ízben menteni tudott.

Harmadszorra azonban, a 78. percben már nem hibázott a válogatott keretből kikerült támadó. Lipcsei tökéletes ütemű passzt adott számára, Tököli tizennégy méterről a hosszú, jobb sarkot választotta.

A Sopronnak esélye sem volt a pontszerzésre, a szépítésre is mindössze egyszer, akkor Bagoly fejese elkerülte a kaput.