Zsuzsanna
-3 °C
3 °C
Jégkorong
Percről Percre

Debrecen-Újpest 2-0

2004.04.11. 16:14
Egy szerencsés öngóllal szerzett vezetést a Debrecen, majd a második félidőben egy végletekig kijátszott helyzetet értékesített. A magyar nívón mozgalmas és nagy iramú meccsen az Újpest csak kapufáig jutott, így a Loki megérdemelten nyert, és zárkózott fel a bajnokság második helyére.
Az őszi szezon legjobb meccsének a szakemberek az Újpest debreceni vendégjátékát tartották, amikor is a két gárda 3-3-as döntetlent játszott. A játékosok most is csipkedték magukat, de az első félórában Bogdanovics kezezés után elért gólján kívül igazán említésre méltó esemény nem történt.

Aztán a vendégek előtt adódott két lehetőség is, de mindkettő kimaradt. Simek tizenhét méteres szabadrúgásába belevetődtek a sorfal tagjai, majd bő félóra után hatalmas szerencséje volt a Lokinak. Egy szöglet után Juhár fejelhetett, labdáját Tomic kiütötte, épp az érkező Rajczi elé, aki annyira meglepődött az ajándéklabdán, hogy a tőle két méterre álló, gólvonalon helyezkedő Bernáthba lőtte. Ezzel azonban még nem szabadult fel a hazai kapu, mert a védőről kivágódó labdát Polonkai tizenöt méterről küldte kapura, ám a felső léc hárított.

A ziccerre góllal válaszolt Szentes csapata. Halmosi szabadrúgása után - a jobb oldalról ívelt be ballal - a menteni igyekvő Vanczák Flavio Pim elől a saját kapujának jobb sarkába "tolta" a labdát.

A fordulás után a Debrecen a kedvenc játékát, vagyis a kontrát játszhatta. Nem is tette rosszul, hiszen Bogdanovics előtt sorra adódtak a lehetőségek, de a szerb csatár, csak a hatvankettedik percben talált be. Akkor Halmosi küzdött meg három védő gyűrűjében a labdáért, miután megkaparintotta, Madar elé tálalt, aki tizenhatról egyből lőtt, de Vlaszák védett, a kipattanót azonban Halmosi Bogdanovics elé fejelte, és a tízes a kapuba bal alsó sarkába helyezett négy méterről.

A folytatásban sem csökkent az iram, Feczesin kétszer veszélyeztetett, egyszer Sándor fejesénél is védenie kellett Tomicnak. A túloldalon egy szabályosnak tetsző góltól fosztották meg a hazaiakat, akik így is megérdemelten győzelmet arattak a korántsem ideális talajviszonyok ellenére. Némi szépséghiba, hogy hihetetlen mennyiségű, hatvan feletti volt a szabálytalanságok száma, és olykor a durva játék keretein is túlléptek a küzdő felek.