Sándor, Ede
-4 °C
-1 °C

Újpest-Debrecen 3-0

2004.05.13. 09:53
Úgy tűnik megállíthatatlan az Újpest. Mészöly Géza együttese a szombati MTK elleni kiütéses siker után ezúttal a tavasszal még veretlen Debrecent intézte el. Az eredmény a vendégekre nézve hízelgő, Vlaszáknak nem volt védenivalója.
Az újpesti labdarúgók már a Debrecen elleni találkozó előtt is nyertek, miután a klub vezetősége és a Puma sportszergyártó cég négy éves szerződést kötöttek, mert mindkét fél elégedett volt az eddigi teljesítménnyel. Az ünneplésre további okot adott, hogy a csapat védőjét, Juhár Tamást köszöntötték, aki 400. alkalommal lépett pályára az élvonalban.

A játékosok úgy gondolhatták, ne csak ők ünnepeljenek, hanem szurkolóik is, ennek megfelelően vehemens rohamokkal kezdték a találkozót. Hiába játszott azonban fölényben a hazai együttes Tóth Norbert kapufáján - a visszapattanót Tomic fogta, majd Bükszegi a hálóba sodorta a labdát, de Megyebíró érvénytelenítette a találatot - kívül csak helyzeteket tudtak felmutatni. Az első komolyabb debreceni lehetőségre félórát kellett várni, ekkor Flavio Pim fejesét a gólvonalról fejelte ki Szélesi, majd Madar bombázott mellé. (Mint később kiderült, a vendégek erejéből ennyire futotta.)

A második játékrész elejét az elsőhöz hasonlóan megpörgette az Újpest, és ennek már meg is lett az eredménye. Igaz ehhez két gólt kellett lőniük, mert les címén Tóth első gólját nem adta meg a bíró. Az 53. percben végül megtört a jég. Farkas Balázs lövését Tomic lábbal védte, a kipattanó labdát pedig Tóth Norbert 4 méterről, kisodródva lőtte a tehetetlen kapus mellett a hálóba. A gól után nem sokkal Szentes Lázár az egyenlítés reményében pályára küldte Sándort és Dombit is - mellőzésüket a meccset követő sajtótájékoztatón nem tartotta hibás lépésnek -, mégis az Újpest szerzett újabb gólt.

A 63. percben egy eladott labdára Tóth Norbert csapott le, majd 12 méterről remek mozdulattal emelt át a kapuson. Újabb négy perc elteltével Rajczi került hatalmas helyzetbe, de a kaputól tizenegy méterre senkitől se zavartatva méterekkel lőtt mellé.

Az utolsó pillanatokban aztán jóvátette hibáját a Kaposvárról igazolt csatár. Amikor már mindenki elkönyvelte a kétgólos hazai győzelmet, a fiatal támadó Tóth baloldali beadását négy méterről a kapufa segítségével fejelte a kapuba. A találkozó összképe alapján a háromgólos különbség sem túlzó, hiszen kicsit nagyobb összpontosítással akár kiütéses hazai siker is lehetett volna a vége. A Loki első tavaszi vereségét szenvedte el.