Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Debrecen-Sopron 1-2

2004.05.15. 21:10
A hazaiak szinte az egész találkozó folyamán mezőnyfölényben játszottak, azonban tizenegyest és több, száz százalékos helyzetet is kihagytak. A soproniak kevés helyzetükből kettőt belőttek és szívós védekezésükkel megszerezték a győzelmet.
Hiába kezdett aktívabban a Debrecen, egy kapushiba folytán már a 11. percben hátrányba kerültek a Sopron ellenében. Balaskó szabadrúgása kipattant a Tomic helyett lehetőséget kapó Takácsról és az érkező Tóth Mihály három méterről lőtt a kapuba. A hazaiak még nagyobb elszántabban kezdtek el támadni és a 19. percben Sándor góljával egyenlítettek. A Loki irányítója Bernáth beadását juttatta a hálóba.

A folytatásban is támadásban maradtak a hazaiak, de sorra hagyták ki helyzeteiket. Nikolov beadását Bajzát hagyta ki, majd a 40. percben a Dombi buktatásáért megítélt büntetőt Bogdanovics lőtte a jobb oldali kapufára. A játékrész utolsó percében egy gyors soproni kontrára Takács rosszul mozdult ki, Sira azonban a kapu mellé lőtt.

A második félidőben nagy vehemenciával esett ellenfelének Szentes Lázár együttese, azonban a soproniak remekül megszervezték védekezésüket. Mi több, a 63. percben az egy perce pályán lévő Huszti szögletét a berobbanó Bagoly jobbal lőtte a kapu közepébe.

A hátralévő félórában szinte csak a soproni térfélen folyt a játék, azonban a legnagyobb helyzetek is sorra kimaradtak. A 70. percben például Sándor lövését Milinte kiütötte, Bajzát kétszer is ismételhetett, de nem találta el a kaput.

A nyomasztó hazai fölény közben a soproniak többször tíz emberrel védekeztek, de a 85. percben már ők is tehetetlenek voltak, azonban Szekeres fejese a gólvonalon csapattársát Bajzátot találta el, így ez a lehetőség is oda lett. A hazaiak egy héten belül második vereségüket szenvedték el.