Emőke
-4 °C
9 °C

FTC-MTK 2-0

2004.05.16. 13:51
A válogatott Gera Zoltán két góljával múlta felül a Ferencváros a hetek óta formán kívül játszó MTK-t.
A hazai pályán játszó Ferencváros hamar döntésre akarta vinni a dolgot, és már a negyedik percben előnybe került. Lipcsei remekül ívelt előre egy szabadrúgást, Gera egy szép mozdulattal átvette a labdát - Komlósi nagyon rosszul ért oda - majd 12 méterről, középről a kapuba bombázott. A folytatásban is támadásban maradtak a zöld-fehérek, azonban nem sikerült növelni az előnyüket.

A vendégek első helyzete Jezdimirovics nevéhez kötődik, aki a 17. percben egy kifejelt labdát lőtt ballal kapura, Szűcs azonban szép mozdulattal védett. Három perccel később Gyepes fejese a gólvonalon álló Füzi combjáról pattant ki. A játékrész hátralévő idejében inkább a mezőnyben folyta a játék, enyhe ferencvárosi fölénnyel. A 45. percben növelhette volna előnyét a Fradi, amikor Lipcsei előreívelésére Végh rosszul mozdult ki, Sowunmi 16 méteres fejese azonban centikkel elkerülte a bal alsó sarkot.

A második negyvenöt percben is a hazaiak kezdtek aktívabban, és negyedórányi játék után teljesen kijátszották az MTK védelmét, Sowunmi azonban kihagyta a ziccert. Két perccel később jóvá tette hibáját a súlyos sérülése után egyre jobb formába lendülő játékos, amikor remekül adott be, és Gera tisztán fejelhetett a kapuba, kétgólosra növelve a különbséget.

A 66. percben Rósa Dénes szabadrúgását védte bravúrral Végh, míg a kék-fehérek legveszélyesebb helyzetét a 72. percben Torghelle hagyta ki. Az MTK csatára egyébként végig sportszerűen küzdött - nyoma sem volt a pár héttel korábbi köpködős-beszólós balhé folytatásának - arról azonban nem ő tehet, hogy hátulról szinte semmilyen támogatást nem kapott. A végig agilisabban játszó Fradi így megérdemelten nyert és feljött a második helyre.