Klaudia
-3 °C
3 °C

Sopron-Újpest 1-1

2004.05.19. 21:45
Három győztes meccs után Sopronban döntetlenre végzett az Újpest, így visszacsúszott a harmadik helyre. A hazaiak szereztek vezetést, amit Polonkai egalizált hét perccel a lefújás előtt.
Már a soproni meccs kezdete előtt volt oka az örömre az újpesti drukkereknek, akik igen népes számban - lilára változtatva a szektorukat - kísérték el csapatukat, hiszen a félidőben még vezetett a Siófok. (Aztán fordított a Fradi.) Az Újpest győzelmi szándékát két szöglet jelezte az első percekben, Tamási fejese kevéssel tévesztett célt.

Az első negyedóra végén Rajczi ugrott meg, de a kifutó kapus felszedte előle a labdát. Majd Erős lőhetett tizennyolcról, de arasznyival mellé. Válaszként két kisebb soproni helyzetet jegyezhettünk fel: Balaskó az ötösön lemaradt egy átadásról, Tóth fejese után pedig a bal kapufa mellé szállt a labda. Feléledt a Sopron, Sirát azonban nagy helyzetben szerelte le Nagy.

Simek lövése zárta le az első félórát. Aztán a meccs addigi legnagyobb helyzetét hagyta ki Rajczi, aki a kapusba lőtt öt méterről, kipattanót a védők mentették. Majd Rajczit vágták fel, de a jogosnak látszó büntetőt nem adta meg a játékvezető. Percekkel a fordulás előtt Simek hatalmas szabadrúgását védte az alsó sarok elől a soproni kapus, a szöglet után Szélesi fejese ment fölé.

A fordulás után a Sopron jóval aktívabb lett, minek köszönhetően a hatvanadik percben Vlaszáknak is volt védenivalója. Akkor Bagoly fejesét a gólvonalon kellett hárítania a kapusnak. A másik oldalon Milinte fejjel mentett Simek elől, majd Rajczi nagy helyzetben lövés helyett átadásra vállalkozott, így odalett a ziccer.

A hetvenhetedik percben előnybe került a Sopron. A góllövő lista vezetője, Tóth Mihály Huszti átadása kilépett a baloldalon a védők közül, és tizenkét méterről nem hibázott, a rövid felsőbe bombázott. A találat után Vlaszáknak is fejjel kellett mentenie, a következő lehetőségnél csak nézte, hogy fölémegy egy fejes.

Az Újpest nagy rohamokat indított legalább az egyik pont megszerezése érdekében, és Polonkai tizenegy méterről a bal sarokba lőtt.

A hajrában Feczesin lövése okozott veszélyt, majd a kinyíló védelem miatt három soproni támadó is gólt lőhetett volna, de nem értették meg egymást. A találkozó Tóth életerős fejesével és igazságos döntetlennel zárult, mert az első félidőben a lilák, míg a másodikban Dajka csapata játszott fölényben.