Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hazai pályán ütötték ki az Újpestet, a Fradi gálázott

2004.09.19. 23:22
A labdarúgó NB I hatodik fordulójának legnagyobb megelepetéseként, az erddig nyeretlen Sopron hazai környezetben verte az április óta veretlen Újpestet. Pápán kapott ki a továbbra is gyengélkedő Vasas, Pécsen az MTK. A bajnokságba visszaengedett Diósgyőr továbbra is nyeretlen, míg a Debrecen csak az utolsó pillanatban tudott győzni a Kaposvár ellen. A forduló utolsó meccsén a Farancváros átgzolt az ellenállásra képtelen Nyíregyházán.
Pápa-Vasas 2-0

A bajnokság eddigi meglepetéscsapata, a Pápa folytatta remek sorozatát. Tóth Bálint együttese ezúttal a Vasast verte. A hazaiak az első negyedóra végén büntetőből szereztek vezetést, majd a lefújás előtt öt perccel, egy remek szabadrúgásgóllal biztosították be győzelmüket. Hiába birtokolta többet a labdát a Vasas, a pápaiak sokkal nagyobb veszélyt jelentettek a kapura és megérdemelten nyertek.

Pápa-Vasas 2-0
Pápa, 3000 néző, V: Hanacsek

Pápa: Szép - Radics, Szekér, Farkas A., Róth - Tóth Cs. (Vörös, 70.), Kovács P., Somfalvi (Farkas V., 79.), Germán (Lászka, 31.) - Stevica, Medved

Vasas: Posza - Molnár Z. (Nagy L., 80.), Plókai, Győri, Tóth A. - Rósa H., Kovrig (Rada, 42.) - De Silva, Szanyó (Ferenczi, 63.), Gaál L. - Bardi

gólszerzők: Germán (14., 11-esből), Vörös (85.)
sárga lap: Lászka (34.), Szekér (40.), illetve Győri (72.), Gaál (90.)
kiállítva: Tóth A. (85.)

Debrecen-Kaposvár 2-1

Az első félidő heves hazai rohamokkal kezdődött, így meglepő volt, hogy félóra játék után az elmúlt fordulóban a Ferencvárost is legyőző kaposváriak szerezték meg a vezetést. A második játékrész elején Kerekes még büntetőt hibázott, de az utolsó tíz percben így is a maga javára tudta fordítani a találkozót a Loki. Tíz perccel a vége előtt Kerekes, majd az utolsó pillanatokban Bogdanovic volt eredményes.

Debrecen-Kaposvár 2-1
Debrecen, 5000 néző, V: Juhos

Debrecen: Csernyánszki - Bernáth, Éger, Komlósi, Szatmári (Madar, a szünetben) - Dombi, Habi, Sándor (Kiss, 60.), Halmosi - Leonardo (Bogdanovic, 66.), Kerekes

Kaposvár: Balajcza - Finta, Zahorecz, Kovácsevics - Farkas (Jovánczai, 87.), Bank, Andruskó (Nagypál, 80.), Máté, Kardos (Zsolnai, 57.) - Oláh, Tóth

gólszerzők: Kerekes (81.), Bogdanovic (90.), illetve Oláh (30.)
sárga lap: Komlósi (32.), Habi (62.), Bogdanovic (91.)

Zalaegerszeg-FC Fehérvár 0-0

A forduló talán leggyengébb összecsapásán az első játékrészben hiába támadott szinte végig a zalaegerszegi együttes, mezőnyfölényét nem tudta gólra váltani. Szünet után kiegyenlítettebbé vált a játék, mindkét kapu előtt adódott lehetőség, de ezek sorra kimaradtak. A mérkőzés összképe alapján a pontosztozkodás igazságosnak mondható.

ZTE FC-FC Fehérvár 0-0
Zalaegerszeg, 6500 néző, V: Solymosi

ZTE: Varga Z. - Kocsárdi, Sebők V., Csóka, Szamosi - Babati (Sabó, 75.), Kaj (Janjic, a szünetben), Ljubojevic, Koplárovics (Balog, 70.) - Sebők J., Waltner

Fehérvár: Tudor - Csizmadia, Kuttor, Koller, Horváth G. - Lattenstein, Schwarcz, Szabó T. (Szalai, 89.), Tóth B. - Magasföldi (Zöld, 73.), Hercegfalvi ( Csordás, 87.)

sárga lap: Sebők V. (48.), Janjic (57.), illetve Lattenstein (60.)
kiállítva: Ljubojevic (69.), illetve Schwarcz (69.),

Budapest Honvéd-Diósgyőr 2-1

A hazaiak az első perctől uralták a mezőnyt, így csak az volt a kérdés, mikor szerzik meg a vezetést. Az első találatot rögtön követte a második, így már szünetben megnyugtató előnnyel vonulhatott az öltözőbe a fővárosi gárda. A folytatásban a hazaiak már csak az eredmény tartására törekedtek, míg a licenc-problémák miatt az élvonalból egy hétre kizárt vendégek nem veszélyeztették Erdélyi kapuját. A diósgyőriek a hajrá kezdetén váratlanul szépítettek, ez feltüzelte őket, de egyenlítésre már nem futotta az erejükből.

Budapest Honvéd-Diósgyőr 2-1
Bozsik-stadion, 1000 néző, V: Makai

Honvéd: Erdélyi - Vámosi, Budovinszky, Mészáros - Bábik (Lázár, 76.), Drobnjak (Kozarek, 76.), Vadócz, Vén - Horky - Csobánki (Dancs, 59.), Herczeg

Diósgyőr: Kövesfalvi - Horváth (Papp, 53.), Hornyák, Máté, Virágh - Mogyorósi, Katona, Vitelki, Mogyoródi (Polyák, 72.) - Tisza, Sipeki (Müller, 83.)

gólszerzők: Vámosi (16.), Csobánki (19.), illetve Máté (77.)
sárga lap: Papp (84.)

Győr-Békéscsaba 2-0

Hiába játszott szinte a teljes első félidőben fölényben a hazai csapat, gólt csak büntetőből tudott szerezni a lelkesen védekező Békéscsaba ellen. A második félidő is a győriek fölényét hozta, de gólt ebben a játékrészben is csak egyet lőttek Vinczéék. Az ETO könnyű győzelmet aratott a sportszerűen küzdő Békéscsaba ellen, az eredmény a vendégekre nézve hízelgő.

Győr-Békéscsaba 2-0
Győr, 2500 néző, V: Vad II

Győr: Stevanovic - Regedei (Horváth R., 62.), Stark, Kartelo - Pomper, Ja:kl, Vincze O., Varga, Tóth P. - Priskin (Peric, 62.), Nicsenko (Balás, 80.)

Békéscsaba: Simunic - Schindler, Vilotic, Funk - Balog, Paróczai (Udvari, a szünetben), Simon, Lázok (Tóth Gy., 41.), Vasiljevic, Ursz (Kulacsik, 75.) - Potemkin

gólszerzők: Vincze (29., 11-esből), Peric (66.)
sárga lap: Stark (74.), illetve Lázok (17.), Schindler (60.)

Pécs-MTK 1-0

Az első negyedóra végén egy szerencsétlen öngóllal hátrányba került az MTK és hiába kezdeményezett többet, nem sikerült egyenlítenie. A második játékrész is a vendégek fölényét hozta, de Németh, a házigazdák kapusa több bravúrt mutatott be, ezzel nagy érdemeket szerzett a pécsi győzelemben.

Pécs-MTK 1-0
Pécs, 2500 néző, V: Szarka

Pécs: Németh G. - Dienes, Lőrinc, Kulcsár - Berdó, Lantos, Szögedi, Baumgartner (Horváth Gy. - 71.), Kóczián (Pavicevic, a szünetben) - Pest K., Montvai (Bajusz, 60.)

MTK: Végh - Balogh B., Lambulic, Juhász R., Pollák (Rednic, a szünetben) - Bori, Jezdimirovic, Horváth L., Füzi - Illés, Lengyel (Silva, a szünetben)

gólszerzők: Pollák (12. - öngól)
sárga lap: Kóczián (2.), Berdó (54.), Pest K. (65.), illetve Juhász R. (66.)

Újpest-Sopron 1-4

Az Újpest láthatóan nem heverte ki a VfB Stuttgarttól elszenvedett csütörtöki UEFA-kupa- vereséget, hiszen a hazaiak rendkívül ügyetlenül próbálták szövögetni akcióikat, ráadásul a kapu előterébe érve rendre rossz megoldásokat választottak. A soproniak remekül kihasználták, hogy a lila-fehérek szerették volna kárpótolni szurkolóikat, ezért letámadtak, így Dajka László tanítványai előtt megnyílt a kontrázás lehetősége, az ellenakciókból hármat gyönyörű találattal sikerült is góllal befejezni.

Az újpestiek a második félidőben megpróbáltak javítani teljesítményükön, ám a kapu előtt rendre hibáztak, vagy olykor-olykor a balszerencse is közbeszólt. Az alig három és félezres publikum hangos füttyszóval búcsúztatta kedvenceit, akiket néhány nappal ezelőtt még 12 ezren buzdítottak a németek ellen.

Újpest FC-Matáv FC Sopron 1-4
Szusza Ferenc-stadion, 3500 néző, V: Sápi
Újpest: Vlaszák - Grósz, Nagy G. (Tamási, 21.), Juhár, Gaál - Simek (Kőhalmi, a szünetben), Polonkai (Rajczi, 60.), Farkas B., Tóth N. - Bükszegi, Feczesin

Sopron: Molnár - Földvári, Debnár, Bagoly, Szekeres - Sira (Dudás, 89.), Lazic, Bárányos, Szabó O. (Hanák, 67.) - Balaskó (Horváth A., 79.), Tóth M.

gólszerzők: Juhár (90.), illetve Bárányos (3., 16.), Tóth M. (29., 53.)
sárga lap: Farkas B. (63.), illetve Bárányos (17.), Szekeres (62.), Lazic (64.)

Ferencváros-Nyíregyháza 5-0

A hétközi kupameccsek miatt maradt vasárnap estére a forduló utolsó összecsapása, amelyen gyorsan kiderült, az újonc Nyíregyháza nem tud nagy ellenállást kifejteni a Ferencváros ellen. Pedig László Csabának az eddig is hiányzó Huszti Szabolcs és Balog Zoltán mellett most már Gyepes Gábort és Robert Vagnert is nélkülöznie kellett. A zöld-fehéreket ezúttal a kiváló pontrúgásaival kitűnő Tőzsér Dániel igazgatta. Ennek már a nyolcadik percben gól lett az eredménye: Tőzsér ívelése, majd Bajevszki passza után Zavadszky tizenhat méterről találta a vendégek hálójába. Aztán Bajevszki fejelt a tizenkilencedik percben az ötös közeléből - hamar eldőlt a három pont sorsa.

A Fradi a folytatásban sem vett vissza a tempóból, a második félidő hetedik percében ismét Zavadszky volt eredményes; Kiss György beadásából kapásból talált be a kapuba.

A hazaiak negyedik gólját az a Marek Penksa szerezte, aki kevés emlékezetes momentumot jegyzett a Nyíregyháza elleni találkozón és csatár létére két és fél éve nem lőtt gólt. Pintér buktatta a tizenhatoson belül Bajevszkit és a közönség szórakozni akart: Szűcs Lajos nevét skandálták az Üllői úton, a kapus meg is indult a vendégek tizenegyese felé, de László Csaba Penksát jelölte. A szlovák légiós elsőre Némethbe lőtte a labdát, majd az ismétlésből végül újra gól lőtt bajnoki meccsen.

A 78. percben újra Tőzsér indításából Sowunmi becsapta a kapust, akin fejjel emelte át a labdát, majd beállította az 5-0-s végeredményt.

Az UEFA-kupa első fordulójának visszavágójára készülő Ferencváros ezzel vezeti a tabellát.

Ferencváros-Nyíregyháza 5-0 (2-0)
Üllői út, 4000 néző, V: Fábián
Ferencváros: Szűcs - Vukmir, Lipcsei, Botis - Zavadszky, Rósa D. (Somorjai, 63.), Kapic (Zováth, 55.), Kiss - Bajevszki (Sowunmi, 70.), Tőzsér, Penksa
Nyíregyháza: Németh - Lakatos, Hegedűs, Princeton (Laskai, 31.), Pintér - Csillag, Némedi, Cipf (Turóczi, 54.), Márton - Terjék, Lehoczky
Gólszerzők: Zavadszky (9., 53.), Bajevszki (19.), Penksa (55.), Sowunmi (75.)
Sárga lap: Lakatos (36.), Pintér (56.)