Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Hazai pályán ütötték ki az Újpestet, a Fradi gálázott

2004.09.19. 23:22
A labdarúgó NB I hatodik fordulójának legnagyobb megelepetéseként, az erddig nyeretlen Sopron hazai környezetben verte az április óta veretlen Újpestet. Pápán kapott ki a továbbra is gyengélkedő Vasas, Pécsen az MTK. A bajnokságba visszaengedett Diósgyőr továbbra is nyeretlen, míg a Debrecen csak az utolsó pillanatban tudott győzni a Kaposvár ellen. A forduló utolsó meccsén a Farancváros átgzolt az ellenállásra képtelen Nyíregyházán.
Pápa-Vasas 2-0

A bajnokság eddigi meglepetéscsapata, a Pápa folytatta remek sorozatát. Tóth Bálint együttese ezúttal a Vasast verte. A hazaiak az első negyedóra végén büntetőből szereztek vezetést, majd a lefújás előtt öt perccel, egy remek szabadrúgásgóllal biztosították be győzelmüket. Hiába birtokolta többet a labdát a Vasas, a pápaiak sokkal nagyobb veszélyt jelentettek a kapura és megérdemelten nyertek.

Pápa-Vasas 2-0
Pápa, 3000 néző, V: Hanacsek

Pápa: Szép - Radics, Szekér, Farkas A., Róth - Tóth Cs. (Vörös, 70.), Kovács P., Somfalvi (Farkas V., 79.), Germán (Lászka, 31.) - Stevica, Medved

Vasas: Posza - Molnár Z. (Nagy L., 80.), Plókai, Győri, Tóth A. - Rósa H., Kovrig (Rada, 42.) - De Silva, Szanyó (Ferenczi, 63.), Gaál L. - Bardi

gólszerzők: Germán (14., 11-esből), Vörös (85.)
sárga lap: Lászka (34.), Szekér (40.), illetve Győri (72.), Gaál (90.)
kiállítva: Tóth A. (85.)

Debrecen-Kaposvár 2-1

Az első félidő heves hazai rohamokkal kezdődött, így meglepő volt, hogy félóra játék után az elmúlt fordulóban a Ferencvárost is legyőző kaposváriak szerezték meg a vezetést. A második játékrész elején Kerekes még büntetőt hibázott, de az utolsó tíz percben így is a maga javára tudta fordítani a találkozót a Loki. Tíz perccel a vége előtt Kerekes, majd az utolsó pillanatokban Bogdanovic volt eredményes.

Debrecen-Kaposvár 2-1
Debrecen, 5000 néző, V: Juhos

Debrecen: Csernyánszki - Bernáth, Éger, Komlósi, Szatmári (Madar, a szünetben) - Dombi, Habi, Sándor (Kiss, 60.), Halmosi - Leonardo (Bogdanovic, 66.), Kerekes

Kaposvár: Balajcza - Finta, Zahorecz, Kovácsevics - Farkas (Jovánczai, 87.), Bank, Andruskó (Nagypál, 80.), Máté, Kardos (Zsolnai, 57.) - Oláh, Tóth

gólszerzők: Kerekes (81.), Bogdanovic (90.), illetve Oláh (30.)
sárga lap: Komlósi (32.), Habi (62.), Bogdanovic (91.)

Zalaegerszeg-FC Fehérvár 0-0

A forduló talán leggyengébb összecsapásán az első játékrészben hiába támadott szinte végig a zalaegerszegi együttes, mezőnyfölényét nem tudta gólra váltani. Szünet után kiegyenlítettebbé vált a játék, mindkét kapu előtt adódott lehetőség, de ezek sorra kimaradtak. A mérkőzés összképe alapján a pontosztozkodás igazságosnak mondható.

ZTE FC-FC Fehérvár 0-0
Zalaegerszeg, 6500 néző, V: Solymosi

ZTE: Varga Z. - Kocsárdi, Sebők V., Csóka, Szamosi - Babati (Sabó, 75.), Kaj (Janjic, a szünetben), Ljubojevic, Koplárovics (Balog, 70.) - Sebők J., Waltner

Fehérvár: Tudor - Csizmadia, Kuttor, Koller, Horváth G. - Lattenstein, Schwarcz, Szabó T. (Szalai, 89.), Tóth B. - Magasföldi (Zöld, 73.), Hercegfalvi ( Csordás, 87.)

sárga lap: Sebők V. (48.), Janjic (57.), illetve Lattenstein (60.)
kiállítva: Ljubojevic (69.), illetve Schwarcz (69.),

Budapest Honvéd-Diósgyőr 2-1

A hazaiak az első perctől uralták a mezőnyt, így csak az volt a kérdés, mikor szerzik meg a vezetést. Az első találatot rögtön követte a második, így már szünetben megnyugtató előnnyel vonulhatott az öltözőbe a fővárosi gárda. A folytatásban a hazaiak már csak az eredmény tartására törekedtek, míg a licenc-problémák miatt az élvonalból egy hétre kizárt vendégek nem veszélyeztették Erdélyi kapuját. A diósgyőriek a hajrá kezdetén váratlanul szépítettek, ez feltüzelte őket, de egyenlítésre már nem futotta az erejükből.

Budapest Honvéd-Diósgyőr 2-1
Bozsik-stadion, 1000 néző, V: Makai

Honvéd: Erdélyi - Vámosi, Budovinszky, Mészáros - Bábik (Lázár, 76.), Drobnjak (Kozarek, 76.), Vadócz, Vén - Horky - Csobánki (Dancs, 59.), Herczeg

Diósgyőr: Kövesfalvi - Horváth (Papp, 53.), Hornyák, Máté, Virágh - Mogyorósi, Katona, Vitelki, Mogyoródi (Polyák, 72.) - Tisza, Sipeki (Müller, 83.)

gólszerzők: Vámosi (16.), Csobánki (19.), illetve Máté (77.)
sárga lap: Papp (84.)

Győr-Békéscsaba 2-0

Hiába játszott szinte a teljes első félidőben fölényben a hazai csapat, gólt csak büntetőből tudott szerezni a lelkesen védekező Békéscsaba ellen. A második félidő is a győriek fölényét hozta, de gólt ebben a játékrészben is csak egyet lőttek Vinczéék. Az ETO könnyű győzelmet aratott a sportszerűen küzdő Békéscsaba ellen, az eredmény a vendégekre nézve hízelgő.

Győr-Békéscsaba 2-0
Győr, 2500 néző, V: Vad II

Győr: Stevanovic - Regedei (Horváth R., 62.), Stark, Kartelo - Pomper, Ja:kl, Vincze O., Varga, Tóth P. - Priskin (Peric, 62.), Nicsenko (Balás, 80.)

Békéscsaba: Simunic - Schindler, Vilotic, Funk - Balog, Paróczai (Udvari, a szünetben), Simon, Lázok (Tóth Gy., 41.), Vasiljevic, Ursz (Kulacsik, 75.) - Potemkin

gólszerzők: Vincze (29., 11-esből), Peric (66.)
sárga lap: Stark (74.), illetve Lázok (17.), Schindler (60.)

Pécs-MTK 1-0

Az első negyedóra végén egy szerencsétlen öngóllal hátrányba került az MTK és hiába kezdeményezett többet, nem sikerült egyenlítenie. A második játékrész is a vendégek fölényét hozta, de Németh, a házigazdák kapusa több bravúrt mutatott be, ezzel nagy érdemeket szerzett a pécsi győzelemben.

Pécs-MTK 1-0
Pécs, 2500 néző, V: Szarka

Pécs: Németh G. - Dienes, Lőrinc, Kulcsár - Berdó, Lantos, Szögedi, Baumgartner (Horváth Gy. - 71.), Kóczián (Pavicevic, a szünetben) - Pest K., Montvai (Bajusz, 60.)

MTK: Végh - Balogh B., Lambulic, Juhász R., Pollák (Rednic, a szünetben) - Bori, Jezdimirovic, Horváth L., Füzi - Illés, Lengyel (Silva, a szünetben)

gólszerzők: Pollák (12. - öngól)
sárga lap: Kóczián (2.), Berdó (54.), Pest K. (65.), illetve Juhász R. (66.)

Újpest-Sopron 1-4

Az Újpest láthatóan nem heverte ki a VfB Stuttgarttól elszenvedett csütörtöki UEFA-kupa- vereséget, hiszen a hazaiak rendkívül ügyetlenül próbálták szövögetni akcióikat, ráadásul a kapu előterébe érve rendre rossz megoldásokat választottak. A soproniak remekül kihasználták, hogy a lila-fehérek szerették volna kárpótolni szurkolóikat, ezért letámadtak, így Dajka László tanítványai előtt megnyílt a kontrázás lehetősége, az ellenakciókból hármat gyönyörű találattal sikerült is góllal befejezni.

Az újpestiek a második félidőben megpróbáltak javítani teljesítményükön, ám a kapu előtt rendre hibáztak, vagy olykor-olykor a balszerencse is közbeszólt. Az alig három és félezres publikum hangos füttyszóval búcsúztatta kedvenceit, akiket néhány nappal ezelőtt még 12 ezren buzdítottak a németek ellen.

Újpest FC-Matáv FC Sopron 1-4
Szusza Ferenc-stadion, 3500 néző, V: Sápi
Újpest: Vlaszák - Grósz, Nagy G. (Tamási, 21.), Juhár, Gaál - Simek (Kőhalmi, a szünetben), Polonkai (Rajczi, 60.), Farkas B., Tóth N. - Bükszegi, Feczesin

Sopron: Molnár - Földvári, Debnár, Bagoly, Szekeres - Sira (Dudás, 89.), Lazic, Bárányos, Szabó O. (Hanák, 67.) - Balaskó (Horváth A., 79.), Tóth M.

gólszerzők: Juhár (90.), illetve Bárányos (3., 16.), Tóth M. (29., 53.)
sárga lap: Farkas B. (63.), illetve Bárányos (17.), Szekeres (62.), Lazic (64.)

Ferencváros-Nyíregyháza 5-0

A hétközi kupameccsek miatt maradt vasárnap estére a forduló utolsó összecsapása, amelyen gyorsan kiderült, az újonc Nyíregyháza nem tud nagy ellenállást kifejteni a Ferencváros ellen. Pedig László Csabának az eddig is hiányzó Huszti Szabolcs és Balog Zoltán mellett most már Gyepes Gábort és Robert Vagnert is nélkülöznie kellett. A zöld-fehéreket ezúttal a kiváló pontrúgásaival kitűnő Tőzsér Dániel igazgatta. Ennek már a nyolcadik percben gól lett az eredménye: Tőzsér ívelése, majd Bajevszki passza után Zavadszky tizenhat méterről találta a vendégek hálójába. Aztán Bajevszki fejelt a tizenkilencedik percben az ötös közeléből - hamar eldőlt a három pont sorsa.

A Fradi a folytatásban sem vett vissza a tempóból, a második félidő hetedik percében ismét Zavadszky volt eredményes; Kiss György beadásából kapásból talált be a kapuba.

A hazaiak negyedik gólját az a Marek Penksa szerezte, aki kevés emlékezetes momentumot jegyzett a Nyíregyháza elleni találkozón és csatár létére két és fél éve nem lőtt gólt. Pintér buktatta a tizenhatoson belül Bajevszkit és a közönség szórakozni akart: Szűcs Lajos nevét skandálták az Üllői úton, a kapus meg is indult a vendégek tizenegyese felé, de László Csaba Penksát jelölte. A szlovák légiós elsőre Némethbe lőtte a labdát, majd az ismétlésből végül újra gól lőtt bajnoki meccsen.

A 78. percben újra Tőzsér indításából Sowunmi becsapta a kapust, akin fejjel emelte át a labdát, majd beállította az 5-0-s végeredményt.

Az UEFA-kupa első fordulójának visszavágójára készülő Ferencváros ezzel vezeti a tabellát.

Ferencváros-Nyíregyháza 5-0 (2-0)
Üllői út, 4000 néző, V: Fábián
Ferencváros: Szűcs - Vukmir, Lipcsei, Botis - Zavadszky, Rósa D. (Somorjai, 63.), Kapic (Zováth, 55.), Kiss - Bajevszki (Sowunmi, 70.), Tőzsér, Penksa
Nyíregyháza: Németh - Lakatos, Hegedűs, Princeton (Laskai, 31.), Pintér - Csillag, Némedi, Cipf (Turóczi, 54.), Márton - Terjék, Lehoczky
Gólszerzők: Zavadszky (9., 53.), Bajevszki (19.), Penksa (55.), Sowunmi (75.)
Sárga lap: Lakatos (36.), Pintér (56.)

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!