Orbán
7 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Bunkó gól után csak tömegbunyó jöhet

2011.10.20. 16:18

Katarban valószínűleg nem hallottak még a Fair Playről, legalábbis a Suwon Bluewings-Al Sadd ázsiai Bajnokok Ligája-elődöntő eseményei ezt mutatják. Ha sérülés miatt az ellenfél kirúgja a labdát, illik azt visszaadni, nem pedig sunyi módon gólt rúgni belőle.

Történt, hogy a dél-koreai Suwon játékosa bedobásra engedte ki a labdát, mert ketten összefejeltek és elterültek a katariak tizenhatosán belül. Ilyenkor az szokott következni, hogy az ellenfél szépen visszaadja a másik csapatnak, ha már ők voltak olyan jó fejek, hogy nem erőlködtek a támadással. Ezen a meccsen azonban nem ez történt, az egyik katari fogta, előredobta Niangnak, aki megiramodott és az ámuló védelem és a kapus mellett belőtte az üres kapuba. A kapus természetesen köpni-nyelni nem tudott. (Jobb helyeken ilyenkor a játékostársak - érzékelve a megbomlott sportszerűséget - a középkezdés után lövetnek saját maguknak is egy gólt).

Az eset utáni balhénak a videón sajnos csak az elejét látni, csodálkoznánk, ha nem torkollott volna tömegverekedésbe. Az Al Sadd ezzel biztosította be a győzelmet, az elsőt is Niang szerezte. A visszavágó jövő szerdán lesz. A balhé garantált.