Vencel
13 °C
23 °C

Ibra és Robinho ritka okos húzása

2011.11.02. 17:49

A Milan minszki BL-gólja tanítófilmbe illik, így kell kihasználni a passzív lest.

A BATE Boriszovval játszottak az olaszok a BL-ben, és a 22. percben már vezettek, hála Zlatan Ibrahimovic és Robinho helyzetfelismerésének.

A svéd szerelt becsúszva, a labda a brazilhoz került, aki azonnal indította Ibrahimovicot, csakhogy ő látta, lesen van: rá sem ment a labdára, visszafelé lépett, és intett Robinhónak, hogy fussa be a saját passzát.

Robinho kapcsolt, megiramodott, Zlatan így megfordulhatott, és elindult a tizenhatosra, ahol Robinho újra neki passzolt, és a ziccert belőtte a csatár.

Remek meglátás a partjelzőtől és a bírótól, hogy nem intették be a lest, a jelenlegi szabályok szerint ez ugyanis a passzív les tipikus esete.

A gól persze tovább erősíti a vitát, hogy túl bonyolult-e a lesszabály, mert az is teljesen érthető és elfogadható döntés lett volna a bírótól, ha megállítja az akciót: a labda egyértelműen Ibra felé ment, a védők nem tudhatták, hogy nem fog rámozdulni, ezért egy pillanatra megálltak.

Jó, hogy megadták a gólt?

A leskérdésről Franz Beckenbauer értekezett a napokban, ő egyszerűsítené, a FIFA márciusban újra foglalkozik az előírás módosításával.