Csilla, Noémi
10 °C
28 °C

Jó hír: Zlatannak elege van a futballból

2011.10.05. 13:52

Pénteken Magyarországnak sorsdöntő Eb-selejtezőt játszik Finnországban a svéd futballválogatott: ha nyer, válogatottunk előtt legalább pótselejtezős helyen végez a csoportban, mi már nem juthatunk ki. Ha nem nyer, még reménykedhetünk, de a svédeknek négy nap múlva Hollandia ellen újabb lehetőségük van a továbbjutásra.

Egyelőre biztató, hogy riválisunk kiemelkedően legjobb játékosa, Zlatan Ibrahimovic igen kiábrándultan nyilatkozott a finn meccs előtt.

"Kezd fárasztani a futball, nem vagyok már annyira motivált és lekes. Rutinná vált az egész, kimész a pályára, melegítesz, edzel, hazamész. Régebben mindig maradtam tréning után, gyakorolni vagy csak hülyéskedni a többiekkel. Csak a focin járt az eszem, de a dolgok megváltoztak. Nincs már úgy bennem a játék, mint korábban" - mondta Ibrahimovic válogatottja edzőtáborában a Corriere dello Sportnak.

A svédeknél mindez csak a Milannak rosszabb hír: 2015-ig szerződtették a csatárt két hónappal ezelőtt. Az utóbbi hetekben rengeteget volt sérült, az idényben csak négy meccset játszott, igaz azokon három gólt lőtt a 30 éves klasszis.