Eszter, Eliza
EUR 382,24 Ft
USD 356,35 Ft
14 °C
24 °C

Panenka, könyöklés, afrikás potyagól

2012.02.06. 13:54

Meglepetés nem volt az Afrika-kupa negyeddöntőiben, vasárnap viszont három olyan jelenet igen, ami tökéletesen jellemzi a tornát. Pofátlan, zseniális, elképesztő, stb. tizenegyes, érthetetlen kapusbaki, agyalágyult kiállítás.

Drámával ért véget a társházigazda Gabon szereplése. Aubameyang, a torna addigi legjobbja vigyorgó fejjel állt oda a tizenegyeshez, de pórul járt. Ha a következő gaboni lövő is hibázott volna, mindennek vége - így is vége lett, akkor még legalább élt a remény -, de Manga nem hibázott, sőt.

Ilyen helyzetben panenkásan próbálkozni kicsit talán felelőtlen elképzelés, ha viszont bemegy, mindenki csak ámul. Be is ment, úgyhogy minden tiszteletünk Mangáé, rajta nem múlott semmi. Keita viszont az utolsó mali büntetőt is belőtte, így a panenkás fickó nem emelkedhetett az egekbe.

A Ghána-Tunézia meccstől izgalmakat és szép játékot vártunk, de nem ezt kaptuk. Láttunk viszont egy tipikus afrikás potyagólt, ami jellemzően el is döntötte a meccset. Az 1-1-es rendes játékidő után a hosszabbítás 11. percében jártunk, Ghána támadott. Jobb oldalról jött egy teljesen ártalmatlan beadás, amire a betörőképű Mathlouthi kapus érkezett is, ahogy kell. Szépen lehúzta, de aztán valamiért odadobta az érkező André Ayew elé, aki élt is a lehetőséggel (a videón 1:50-től). Érthetetlen, mi zavarhatta a kapust.

A tunéziai játékosok itt kezdtek el agyalágyulttá válni. Abdennour még hét perc múlva is nagyon haragudhatott a gólszerzőre, mivel a partjelző orra előtt gyakorlatilag leütötte. Akkor éreztük volna még ennél is jobban magunkat Afrika-kupán, ha a bíró ezért nem ad piros lapot, de meglepetésünkre az ámokfutó megkapta jogos büntetését. Ayew-t egy perc múlva mellbe is talpalták, a támadó nem kapott semmit. Sok lett volna ez már a példás játékvezetésből.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla