Előd
11 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Amit Messi nem bocsátott meg Ronaldónak

2012.08.30. 09:43

Az aranylabdás argentin a szerda esti Szuperkupa-bukóval elvesztette az esélyét arra, hogy idén a spanyol Király Kupán kívül valami komolyabb díjat is begyűjtsön, ráadásul az idei aranylabdáért folytatott küzdelemben Ronaldo egy csodás mozdulattal előrébb került.

Szerda este a spanyol Szuperkupa-döntő visszavágója nem a Barcelonáról, hanem a Real Madridról szólt. Még úgy is, hogy noha a Real kiütéssel győzhetett volna, a Barcelonának megvolt az esélye a kupa elhódítására, sőt a győzelemre is.

A Real Madrid az első félidőben két gólt szerzett, és megvolt a lehetősége további két-három gólra. Higuaínra annak dacára, hogy ismét a kapuba talált, Mourinho joggal lehetett zabos, hiszen négy óriási zicceréből csak egyet értékesített, ami a jövőre nézve nem túl bíztató. A Realnak egy olyan nagy csapat ellen, mint a Barcelona, több gólt kell lőnie, ugyanis benne van a játékukban, hogy több gólt is kapnak. Tegnap, szerencséjükre, Higuaín hibái nem bosszulták meg magukat. Ennek ellenére jogos volt az argentin lecserélése, és a Mourinhóval látványosan elmaradt kézfogásra is van magyarázat.

Ronaldo viszont ott folytatta, ahol az Európa-bajnokságon abbahagyta. Lendületes volt, ötletes, és góljánál úgy vette okszival maga elé a labdát, amilyenre nem találtunk példát az utóbbi évekből. A gól és az átvétel értékét nem csökkenti, hogy láttunk már tőle pontosabb labdakezelést és nagyobb lövést is.

A Real tökéletes csapatként működött szerda este, a legjobban a védelem, és legfőképpen Pepe funkcionált. Messinek nem volt esélye vele szemben. Szabadrúgása elismerésre méltó, még úgy is, hogy Casillasnak az idén feltűnően nem megy a szabadrúgások hárítása. A Real tavasszal kétszer is pontokat veszített az utolsó pillanatokban úgy, hogy szabadrúgással alázták a madridi kapust. Most is 30-ról sikerült bevenni a világ egyik legjobbjának a kapuját.

Gyorsértékelésünk végére egy mozdulat, illetve egy elmaradt gesztus: amikor Ronaldo a mérkőzés végén odament a játékvezetőkhöz éppen akkor, amikor Messi fogott kezet a bírókkal, úgy tűnt, egy kicsit az argentinhoz is odament, de a Barcelona sztárja nem értékelte a pillanatot, és nagy ívben kikerülte a portugált. Reméljük, az aranylabdához gratulálni fog.