Szerencsés érkezés

Index
2000.12.15. 14:54
Huszonöt órás hosszú, fárasztó, de kényelmes utazás után pénteken délután megérkezett Sydneybe az eddigi legnépesebb magyar delegáció, köztük cselgáncsozók, birkózók, a női kézilabda-válogatott, sportlövők, ökölvívók.
A vártnál lényegesen kellemesebb, napos, de szeles időjárás fogadta a magyar küldöttséget - jelentette az MTI -, melynek tagjai megkönnyebbüléssel vették tudomásul, hogy szinte pillanatok alatt átestek az akkreditáción. Utána nagyon kellemes meglepetést okozott mintegy félszáz itt élő magyar lelkes, barátságos, zászlólengetős fogadtatása, majd következett a buszozás és az elhelyezkedés az olimpiai faluban, ahol már voltak magyar sportolók, hiszen az úszók, vitorlázók és szörfözők már korábban megérkeztek.
A frissen érkezők szombatig pihenőt kaptak, de az ünnepélyes zászlófelvonástkövetően megkezdődnek az edzések.
A magyar olimpiai csapat következő csoportja kedden, 12-én indul sydneybe. A repülő, mely ezúttal Budapestről indul, a sportolók mellett újságírókat és tévés személyiségeket is szállít. Nekik jóval kevesebb idejük lesz az átállásra, hiszen a szerdai megérkezést követően két nappal az ünnepélyes megnyitóval megkezdődnek az ötkarikás játékok küzdelmei.