Judit
2 °C
7 °C

Szerencsés érkezés

Index
2000.12.15. 14:54
Huszonöt órás hosszú, fárasztó, de kényelmes utazás után pénteken délután megérkezett Sydneybe az eddigi legnépesebb magyar delegáció, köztük cselgáncsozók, birkózók, a női kézilabda-válogatott, sportlövők, ökölvívók.
A vártnál lényegesen kellemesebb, napos, de szeles időjárás fogadta a magyar küldöttséget - jelentette az MTI -, melynek tagjai megkönnyebbüléssel vették tudomásul, hogy szinte pillanatok alatt átestek az akkreditáción. Utána nagyon kellemes meglepetést okozott mintegy félszáz itt élő magyar lelkes, barátságos, zászlólengetős fogadtatása, majd következett a buszozás és az elhelyezkedés az olimpiai faluban, ahol már voltak magyar sportolók, hiszen az úszók, vitorlázók és szörfözők már korábban megérkeztek.
A frissen érkezők szombatig pihenőt kaptak, de az ünnepélyes zászlófelvonástkövetően megkezdődnek az edzések.
A magyar olimpiai csapat következő csoportja kedden, 12-én indul sydneybe. A repülő, mely ezúttal Budapestről indul, a sportolók mellett újságírókat és tévés személyiségeket is szállít. Nekik jóval kevesebb idejük lesz az átállásra, hiszen a szerdai megérkezést követően két nappal az ünnepélyes megnyitóval megkezdődnek az ötkarikás játékok küzdelmei.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?