Michael Schumacher rajthoz áll az Amerikai Nagydíjon

MTI
2001.09.18. 10:15
Az elmúlt napokban felröppent hírekkel ellentétben Michael Schumacher nem gondolkodik azon, hogy kihagyja a 2001-es Forma-1-es világbajnokság 16. futamát, a szeptember 30-i Amerikai Nagydíjat.
- Értesültem a pletykákról, de fel sem vetődött bennem, hogy ne induljak az indianapolisi versenyen. Az idényzáró Japán Grand Prix-n is rajthoz állok - szögezte le a maranellói istálló sztárja.
Michael Schumachert, versenyzőtársaihoz hasonlóan nagyon megrázták a múlt keddi, New Yorkot és Washingtont ért terrortámadások, ráadásul szombaton a korábbi Forma-1-es pilóta, az olasz Alex Zanardi is súlyos balesetet szenvedett a Cart-sorozat németországi viadalán.
A német autóversenyző nem is igazán erölködött a vasárnapi monzai Olasz Nagydíjon, s csak 4. lett. Már a rajt előtt szóba került, hogy kihagyja a két tengerentúli futamot, erre reagálva Bernie Ecclestone közvetetten megfenyegette: igazolatlan hiányzás esetén pontlevonással sújtják. A Forma-1 legfőbb vezetője szerint Michael Schumacher még nem világbajnok, annak ellenére, hogy már behozhatatlan előnnyel vezet.