Eltemették Regine Cavagnoud-t

MTI
2001.11.05. 16:18
Több mint háromezer gyászoló kísérte utolsó útjára hétfőn Regine Cavagnoud francia síelőnőt szülőhelyén, La Clusaz-ban. A szuper-óriásműlesiklás szerdán elhunyt világbajnokának búcsúztatásán a családtagok és barátok mellett a politika és a sport világának több jelentős személyisége is megjelent, a francia kormányt Marie-George Buffet sportminiszter képviselte.
Az egyórás gyászmisére mindössze két fotóst és egyetlen tv-kamerát engedtek be, a szurkolók az apró település főterén óriáskivetítőn követhették figyelemmel a szertartást. Az elhantoláson csak a családtagok vettek részt.
A 31 éves Cavagnoud a múlt hétfőn edzés közben összeütközött Markus Anwander német utánpótlásedzővel az ausztriai Pitztaler-gleccseren. Mindkettőjüket életveszélyes sérülésekkel szállították az innsbrucki kórházba, ahol két napig küzdöttek a francia versenyző életéért, de már nem tudták megmenteni. A német trénert továbbra is az intenzív osztályon kezelik, de az orvosok szerint van esélye a tragikus baleset túlélésére.