Szabó Bence a vívók új szövetségi kapitánya

MTI
2001.12.13. 16:07
Csütörtökön megtartották a Magyar Vívó Szövetség (MVSZ) megismételt közgyűlését, amelyen alapszabály-módosítást követően tisztújításra került sor. Az új elnökség első tanácskozásán - a jelenlegi olimpiai ciklusra - Szabó Bencét nevezte ki szövetségi kapitánynak.

Az új elnökség döntése értelmében további öt évig Kovács Tamást marad a főtitkár. Az utánpótlásért - ahogy korábban is - Jánosi Zsuzsa a felelős. A nemzetközi titkár változatlanul Mészáros József lesz.

A szövetségi kapitánynak kinevezett Szabó Bence a sportág hazai vezető testületének következő, szombati ülésén terjeszti elő a jövőre vonatkozó elképzeléseit. Az MTI értesülései szerint az idei rendszer (fegyvernemi menedzserek, szakági edzők) megmarad, néhány poszton azonban személyi változás lesz. A 39 éves Szabó Bence legnagyobb sikerét 1992-ben a barcelonai olimpián érte el: kard egyéniben az első, csapatban a második helyen végzett. Négy évvel korábban, Szöulban a magyar válogatott tagjaként nyert ötkarikás aranyérmet. Vívott abban az együttesben, amely 1991-ben, majd 1993-ban világbajnok lett. Az 1991-es bécsi kontinensviadalon egyéniben és csapatban is győzött. 1996 decemberében megválasztották az Újpesti TE ügyvezető elnökének, majd 1998 novemberében a klub elnöke lett. Idén márciustól a kardozók fegyvernemi menedzsereként tevékenykedett.