Schumacher elégedett az új Ferrarival

MTI
2001.12.29. 14:34
A Forma-1-es Ferrari vadonatúj autóval vág neki a 2002-es világbajnoki sorozatnak. Michael Schumacher, az istálló négyszeres világbajnoka szerint az új jármű minden eddiginél jobb lesz.

"Amit lehet, azt felújítottunk, modernizáltunk a kocsin. Az új modell elkészítése októberben kezdődött el. Bár még van egy kis munka vele, úgy érzem sokkal felkészültebben várhatjuk a vb-futamokat, mint az előző szezonban. A régi kocsiról sem mondunk le, ha a tesztelések során az új autó esetleg nem váltja be a hozzáfűzött reményeket, akkor maradunk az idei változatnál" - mondta Schumacher.

A Ferrari 2001-ben a konstruktőrök világbajnokságát és Schumachernek köszönhetően a pilóták versenyét is nagy fölénnyel nyerte: a McLaren-Mercedes előtt 77 pont volt az előnye, a német versenyző 58 ponttal előzte meg David Coulthardot.

Schumacher egyelőre nem gondol a visszavonulásra. "Nem untam meg a versenyeket, tíz év elteltével is nagyon élvezem a futamokat. Amíg ez az érzés nem szűnik meg, nem hagyom abba"- nyilatkozta a négyszeres világbajnok.