Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Visszavonultatják Gretzky mezét

MTI
2002.02.01. 13:21
A Los Angeles Kings jégkorongcsapata visszavonultatja a legendás Wayne Gretzky mezét. A gesztus tulajdonképpen jelképes, mivel a három éve visszavonult klasszis 99-es számát az észak-amerikai profiliga (NHL) döntése nyomán amúgy sem viselheti senki.

Gretzky jelenleg a február 8-án kezdődő Salt Lake City-i olimpián szereplő kanadai együttes, valamint a Phoenix Coyotes szakmai igazgatója.

A Hírességek Csarnokába beválasztott egykori kiválóság 61(!) - köztük számos megdönthetetlennek hitt - csúcsot tart. Négyszer nyert Stanley Kupát az Edmonton Oilersszel. Játszott még a Los Angelesben, a St.Louis Bluesban és a New York Rangersben. Pályafutása során 1486 alapszakasz-mérkőzésen 894 gól ütött, 1962 gólpasszt adott. Az All Star-válogatottba 18-szor kapott meghívót.