Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Buffon támadja, Puhl Sándor védi a bírót

MTI
2002.09.19. 16:01
Nagy vihart kavart, hogy Lopez Nieto játékvezető kétszer is megismételtetett egy szabadrúgást a szerdai Feyenoord-Juventus BL-mérkőzésen, főleg azért, mert a hazai gólzsák Pierre van Hooijdonk harmadszorra már betalált az olasz kapuba. Ezzel egyenlítettek a vendéglátók.

Puhl Sándor, az MLSZ Játékvezetői Bizottságának elnöke, a hajdani sztárbíró egyetért a döntésekkel: Mindkét ítélet teljesen jogos volt, mivel a sorfalnak meg kell tartania az előírt 9.15 méteres távolságot. Lopez Nieto akár harmadszorra is nyugodtan visszarendelhette volna a labdát, hiszen az UEFA nyáron felhívta a figyelmet az ilyen esetekre - érvelt az MTI érdeklődésére, hozzátéve: bár a futballisták gyakran "lopják a távolságot", a spanyol sípmester szigora remélhetőleg új szokást honosít meg.

Érthetően épp ellenkező véleményen van Gianluca Buffon, a torinóiak kapusa: Majd szétvet a méreg. Van Hooijdonk életveszélyes szabadrúgáslövő, és ha sorozatban kapja a lehetőségeket a bírótól, egyszer biztosan betalál. Ráadásul harmadszorra jóval előrébb hozta a labdát.