Koronavírus adatok

2022. jan. 18.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Sára, Márió
-7 °C
5 °C

India is Forma 1-es versenyt akar

MTI
2003.02.13. 13:16
A Forma-1 világszerte növekvő népszerűségét és elfogadottságát bizonyítja, hogy India is szivesen rendezne futamot, s már keresik a szükséges létesítmény számára a legjobban megfelelő terepet.
A szándék komolyságát jelzi, hogy nemrég a 2012-es olimpia lebonyolítására is pályázó országban járt Hermann Tilke, a malajziai Szepangban található versenypálya főtervezője.
- Négy lehetséges helyszínt jártunk be, s a szakember leginkább Bangalore lehetőségeivel volt elégedett. Ott sokkal kedvezőbb az időjárás, mint Bombay-ban, Chennaiban vagy Haidarábádban - mondta egy turisztikai és idegenforgalmi témákban illetékes indiai vezető.
A jelenlegi tervek szerint 150 millió dollárba kerülne a pályaépítés, ötcsillagos szállodával, kongresszusi központtal és golfozási lehetőséggel együtt.
Max Mosley, a Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke már egy évvel ezelőtt leszögezte: a Forma-1-nek még inkább nyitnia kell Ázsia felé. Jelenleg a szuzukai és a szepangi futam, a Toyota-csapat, motorszállítóként pedig a Honda képviseli a földrészt az autós gyorsasági világbajnokságban, valamint számos kisebb-nagyobb támogatást nyújtó szponzor is jelen van a világ egyik legnépszerübb versengésében.


  • Eladnék
  • Hírek