A Bouygues egyelőre nem reagál Aréna ügyben

MTI
2003.02.25. 12:12
A beruházó francia Bouygues cég egyelőre nem reagál arra, hogy a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium részéről hétfőn nem került sor a Budapest Sportaréna átvételére. A tárca azzal indokolta döntését, hogy az építők nem végezték el teljes körűen a szerződésben rögzített munkákat.

- Napi kapcsolatban állunk a GYISM-mel, de a nyilvánosság előtt csak a hét második felében kívánunk állást foglalni - mondta az MTI érdeklődésére Horn Andrásné, a Bouygues Hungária Kft. titkárságvezetője.

A 2001. augusztus 5-én kötött megállapodás január 13-iki módosítása értelmében a létesítménynek február 24-re kellett volna elkészülnie, a késedelem keddtől napi 20-21 millió forintjába kerül a francia vállalatnak, ezt a tárca visszatartja a vételárból.

Lehet, hogy lesznek viták a fizetendő kötbérrel kapcsolatban, de az ténykérdés: a kivitelezők a problémák zömét elismerik - szögezte le a sporttárca hétfői sajtótájékoztatóján Szilvásy György köziagzagtási államtitkár.

Az, hogy sor kerülhet-e a március 13-16-ra tervezett avatásra, a különböző műfajú nyitóprogramokra, majd április 15-től az első sporteseményre, a divízió I-es jégkorong vb-re, az az elkövetkező napokban dől el.