Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

Verseny közben halt meg két sífutó

MTI
2003.02.26. 15:46
A finn lapok négy nappal Mika Myllyla sikeres visszatérése után is nagy terjedelemben foglalkoznak a szombati Finlandia-síversennyel, annál is inkább, mert a sífutó viadalon két haláleset is történt.
Lahti környékén közel 5000 profi, illetve amatőr sportoló vállalkozott a 60 km-es táv megtételére, két idősebb férfi szervezetét azonban annyira megviselte a terhelés, hogy az orvosok sem tudták megmenteni az életüket. Az áldozatok egyike 56, a másik 64 éves volt, előbbi öt, utóbbi hét és fél óra síelés után esett össze a hóban. A 30 éves viadal történetében korábban összesen fordult elő két haláleset.
Az olimpiai és világbajnok Myllyla kétéves eltiltása után tért vissza, miután a 2001-es, éppen Lahtiban rendezett vb-n doppingoláson érték.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek