Klicskónak előbb Holyfieldet kell megvernie, csak aztán jöhet Lewis

MTI
2003.03.03. 09:29
A Boksz Világtanács úgy döntött, hogy Vitalij Klicskónak előbb a WBC ranglistáján az utána következő legmagasabban rangsorolt ökölvívó ellen kell ringbe lépnie és csak a győztes találkozót követően hívhatja ki a címvédő Lennox Lewist.

A WBC nehézsúlyú rangsorát az ukrán bokszoló vezeti jelenleg az amerikai Evander Holyfield előtt. Klicsko még február 21-én kijelentette: beperli a WBC-t, mert a szervezet nem kötelezte Lewist, hogy álljon ki ellene az év első felében.

- A WBC szabályai kimondják, hogy a címvédőnek egy éven belül kötelező megmérkőznie a ranglista éllovasával - mondta Ron DiNicola, Klicsko ügyvédje. - Ellenkező esetben meg kell fosztani Lewist a világbajnoki övtől.

Klicsko és Lewis menedzsmentje december 20-án megállapodott, hogy április 12-én Las Vegasban vagy április 19-én New Yorkban kerül sor a világszerte nagy érdeklődéssel várt összecsapásra. Január 26-án viszont a brit ügyvédje bejelentette, hogy túl sok még a nyitott kérdés, így ez a mérkőzés elmarad.

Ugyanakkor elképzelhető, hogy fölöslegesen vitáznak a felek, mivel Lewis közben bejelentette: hamarosan visszavonul.  • Hírek
  • Bankszámla