Százezer dolláros büntetést kapott a pofozkodó NBA-játékos

MTI
2003.04.04. 13:34
Példásan megbüntette a Portland TrailBlazers a saját játékosát, Zach Randolphot, aki az egyik edzésen ököllel ütött csapattársa, Ruben Patterson arcába. A verekedő 100 ezer dolláros (23 millió forint) bírságot kapott, ráadásul két mérkőzésen nem léphet pályára, és ez további 25 ezerrel csökkenti bevételeit.
A monoklival gazdagodó Patterson kivételesen most ártatlan volt: őt novemberben sújtották szintén 100 ezres büntetéssel, mert a rendőrség családi verekedés miatt rövid időre letartóztatta, és ezzel a klub rossz hírét keltette.
Az Indiana Pacers "fenegyereke", Ron Artest 20 ezer dollárt köteles befizetni az NBA-nek, mert a Clevelend Cavaliers elleni mérkőzésen obszcén jelek mutatott a nézők felé, miután egy pénzérmével fejen dobták.
A játékos ezt megelőzően is felettébb feszült idegállapotban volt: dulakodott egyik riválisával, ezért technikai hibát kapott, majd ellökte az őt csillapítani igyekvő klubtársát és edzőjét.
Artest rossz magaviselete miatt eddig összesen 12 mérkőzést kényszerült kihagyni, ebben az idényben pedig a mostanival együtt 55 ezer dollár bírságot róttak ki rá.