Kovács Ági vegyesen is második

MTI
2003.04.06. 15:13
Kovács Ági vegyesen is második A 200 m vegyes, kis túlzással, magyar specialitásnak számított az indianapolisi tavaszi amerikai úszóbajnokság utolsó napján: Kovács Ágnes második, Batházi István harmadik, Kerékjártó Tamás negyedik lett.
A nők vetélkedése két "kiránduló" mellúszóklasszis között dőlt el: nyert Amanda Beard, az amerikaiak olimpiai bronzérmese Kovács Ágnes, a sydneyi bajnok előtt. Az arizonai Phoenixben tanuló magyar kitűnőség úgy kezdte az évet, hogy "betervezte" idei programjába ezt a számot is. Bíztató formájára ékes bizonyíték, hogy a bajnokság összesített pontversenyében - többszáz riválisa között - az előkelő 3. helyet szerezte meg Lindsay Benko és Adrienne Binder mögött.
A férfi vegyesen Batházi és Kerékjártó ádáz csatát vívott a dobogó harmadik fokáért, némi meglepetésre az inkább 400-on jobb Batházi nyert a honfitárs elleni párharcban. Gáspár Zsolt hatodik lett 50 gyorson.
Az indianapolisi úszónapok ezzel még nem értek véget: vasárnap - középeurópai idő szerint hétfőre virradóra - következik az Egyesült Államok-Ausztrália "csúcstalálkozó".