Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pontozással vesztett de la Hoya

MTI
2003.09.14. 10:50
Az amerikai Oscar de la Hoya elvesztette a WBC és a WBA nagyváltósúlyú világbajnoki címét, miután Las Vegasban helyi idő szerint szombat este pontozásos vereséget szenvedett honfitársa, Shane Mosley ellen. A 12 menetes mérkőzés után a három bíró ítélete egyöntetű volt: mindhárman 115-113 arányban Mosleyt látták jobbnak. Ez azt jelenti, hogy de la Hoyának nem sikerült revansot vennie ellenfelén.

A két sportoló előzőleg 2000. június 17-én - még váltósúlyban - mérte össze tudását, és de la Hoya akkor is kikapott Mosleytól, ugyancsak pontozással. Akkor azonban a három bíró közül csak kettő ítélte jobbnak Mosleyt.

A 30 éves de le Hoya mérlege: 36 győzelem és immár három vereség. Bankszámlája az eredménytől függetlenül 15 millió dollárral, plusz a televíziós jogdíjakból származó bevétellel gyarapodik. De la Hoya ugyanakkor korábban jelezte, hogy felhagy a profiboksszal, ha elveszíti a világbajnoki címmérkőzést.