Olivér
4 °C
8 °C

Nigéria nem rendez futball vb-t

BBC
2003.09.29. 22:41
Nigéria visszalépett a 2010-es labdarúgó világbajnokság megrendezésére kiírt pályázattól és Dél-Afrika pályázatát támogatja. Segun Odegebami, a nigériai pályázati bizottság vezetője elmondta: a kormány nyomása alatt léptek vissza a rendezéstől.

Musza Mohamed, nigériai sportminiszter közölte: az országban idén októberben megrendezésre kerülő Afrikai játékok túlzottan megterhelte az országot, ezért a futball világbajnoki pályázattól visszalépnek és az afrikai testvériség jegyében a dél-afrikai pályázatot támogatják.

Kedden öt afrikai ország - Egyiptom, Líbia, Marokkó, Dél-Afrika és Tunézia - képviselői tartanak fél órás írásvetítőzést Sepp Blatter Fifa-elnöknek, Zürichben. Mint ismert a Fifa kontinens-vetésforgó doktrínája értelmében 2010-ben biztosan afrikai ország rendezi a labdarúgó világbajnokságot. A rendezést várhatóan Dél-Afrika nyeri.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?