Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Pavel Bure és Curtis Joseph szabadlistára került

MTI
2003.10.02. 11:10
Szabadlistára került két világhírű jégkorongozó, az orosz Pavel Bure és a kanadai Curtis Joseph az észak-amerikai profiligában (NHL). Az NHL-ben szabály, hogy az alapszakasz rajtja előtt a klubok 20 játékost "levédethetnek", és a többieket fel kell ajánlani eladásra. Ezután a riválisok válogathatnak közöttük, persze nem minden esetben jön létre üzlet.

A szabadlistás regula áldozata lett most a New York Rangersszel szerződésben álló Bure. Róla azt kell tudni, hogy súlyos térdsérüléssel bajlódik, vagyis aki igényt tart rá, komoly kockázatot vállal, arról nem beszélve, hogy a következő idényben 10 millió dollár az alapbére, amit új klubjának állnia kell.

Joseph azért távozhat, mert egy év szünet után visszatért a legendás Dominik Hasek, aki igazi nyerő alkat: a Detroit Red Wings 2002-ben a cseh kapussal lett bajnok. Nagy valószínűséggel a Patrick Roy visszavonulása miatt meggyengült Colorado Avalanche tart igényt Josephre, ráadásul a denveriek könnyedén ki tudnák fizetni a 8 millió dolláros bérét.

A szabály nem vonatkozik azokra a fiatalokra, akik még sohasem léptek pályára NHL-mérkőzésen, csak a tartalékbajnokságban. Ennek nyomán Szuper Levente most kimarad, viszont klubja, a St. Louis Blues két kapust is szabadlistára tett: Cody Rudkovskyt és Reinhard Divist.