Villeneuve már Japánban sem indul

MTI
2003.10.09. 17:37
A BAR-Hondától az idény végével menesztett kanadai Jacques Villeneuve nem hajlandó elindulni a Forma-1-es világbajnokság hétvégi szezonzáró futamán, a szuzukai Japán Nagydíjon, így - a hazaiak nagy örömére - Szato Takuma, a csapat eddigi tesztpilótája állhat rajthoz helyette.

Az istálló vezetői kedden jelentették be, hogy 2004-ben már nem számítanak az 1997-ben vb-címet nyert Villeneuve-re, az angol Jenson Button társa pedig várhatóan Szato lesz majd.

"Craig Pollock menedzser értesített telefonon Jacques döntéséről, amit elfogadtam" - mondta Dave Richards csapatfőnök.

Villeneuve-nek ezzel valószínűleg véget ért Forma-1-es karrierje, hiszen a sorozat első számú vezetője, Bernie Ecclestone sem tudott neki csapatot találni a következő szezonra.

"Remélhetőleg Takumát nem zavarja majd a hazai pályán ránehezedő nyomás, és jó munkát fog végezni. Nagyon sajnálom, hogy Villeneuve nem lesz itt" - nyilatkozta a kialakult helyzetről Button. A 26 éves japán pilóta tavaly 17 futamon indult, s éppen a szuzukai nagydíjon érte el legjobb eredményét a Jordannel, az akkor még 2 pontot érő 5. helyen ért célba. Ezzel összetettben a 15. lett.