Újabb győzelem a Karácsony Kupán

MTI
2003.12.28. 18:37
A magyar férfi kézilabda-válogatott minimális különbséggel, 31-30-ra legyőzte Lengyelországot a szlovákiai Karácsony Kupán.
A csehek 32-30-as legyőzése után a lengyelek személyében még nehezebb ellenfél várt a világbajnoki hatodik helyezésükkel biztos olimpiai résztvevő magyarokra
Skaliczki László szövetségi kapitány ezúttal azoknak adott több bizonyítási lehetőséget, akik a csehek ellen nem, vagy alig voltak a pályán. A fiatalok éltek a kínálkozó alkalommal, és a lengyeleket egyszer engedték vezetni, igaz, többször is egyenlő volt az állás.
- Az első félidőben jól védekeztünk, Szathmári remekül védett, viszont a támadójátékunk akadozott. A folytatásban minden fordítva történt. Feljavultak az átlövők, Ilyés és Laluska, valamint a szélsők, Iváncsik és Harsányi. Mindkét fordulóban eddig tudtuk gyakorolni az izgalmas végjátékot - mondta az MTI-nek Skaliczki László.
Az újabb siker révén a magyarok százszázalékosak. A tornagyőzelem a házigazda szlovákok ellen hétfőn 13 órakor kezdődő nagymihályi (Michalovce) mérkőzésen dől el.
Magyarország-Lengyelország 31-30 (13-12)
a magyar góldobók: Buday, Iváncsik 6-6, Harsányi, Ilyés 5-5, Laluska 4, Mocsai 2, Lendvay, Mohácsi, Gál