Ifjabb Schirilla úszott a fagyos Dunában

MTI
2004.01.10. 23:51
Az erős jégzajlás miatt a folyó tervezett átúszása helyett mintegy 10 percet a part közelében úszott a jeges Dunában ifj. Schirilla György szombaton Vácott.

Az édesapja emlékezetes hagyományát folytató fiatalember immár ötödik éve telente többször átússza a Dunát, s minden alkalommal először Vácnál. Az idén azért volt kénytelen módosítani a tervét, mert a folyó vízfelületének mintegy 40 százalékát hatalmas jégtáblák borították és a szakemberek szerint emiatt mind a sportoló, mind a csónakos kísérők komoly veszélybe kerülhettek volna.

A parton váciak ezrei kísérték figyelemmel ifj. Schirilla újabb merész vállalkozását, amelyet ő láthatóan nagyon élvezett, hiszen a vízből lelkesen integetett a nézőknek, ügyesen manőverezett a jégtáblák között, néhányra megpróbált felülni. A jelek szerint a parton sem zavarta a 0 fok körüli hideg, mert ahogy kijött a vízből, egyetlen úszónadrágban és mezítláb állva a hóban nyilatkozott arról, hogy produkciójával a szórakoztatás mellett az egészséges életmód hirdetését kívánja szolgálni.

A 43 éves sportember elmondása szerint jógával, futással, szaunázással és meditálással készül mindig a téli bemutatókra. Amikor nem a jeges Dunában úszik, jótékonysági futóversenyeken vesz részt és hirdeti az embereknek, hogy maguk is elérhetik, megvalósíthatják azt, amit nagyon akarnak.

Egy hét múlva Budapesten ússza át a Dunát ifj. Schirilla György, majd az azt követő hétvégén a Duna szlovákiai partjáról a magyar oldalra, Párkányból Esztergomba tempózik, végül a sorozat szokás szerint Baján fejeződik be január 31-én.