Két bronzérem az ökölvívó-Eb-n

MTI
2004.02.26. 23:32
A magyar csapat számára két bronzéremmel zárult a pulai ökölvívó Európa-bajnokság, miután a 48 kg-os Bedák Pál és a 60 kg-os Káté Gyula is vereséget szenvedett a csütörtöki elődöntőben.

Először Káté lépett ringbe és nagyon jól kezdett Dimitar Sztiljanov ellen. A bolgár azonban folyamatosan átvette az irányítást, majd a világbajnoki bronzérmes magyar ökölvívó továbbra is saját stílusában küzdött, azaz folyamatosan ment előre, de hátránya fokozatosan nőtt és végül Sztiljanov 34-25-re nyert.

A következő párban Bedák Pál ellenfele a címvédő orosz Szergej Kazakov volt. A mindössze 19 éves magyar bátran bokszolt, de a tapasztalt ellenfél nem hagyta kibontakozni. Az Európa-bajnok az első menetben négypontos előnyre tett szert, és bár ezt követően kiegyenlített volt a mérkőzés, rutinosan tartotta is ezt, sőt ha kellett, egy-két megelőző ütéssel újabb pontokat szerzett és végül 25-16-ra nyert. A csapat szereplését némi balszerencse is kísérte, de a két érem és az ezzel járó két olimpiai kvóta dicséretes. A bokszolók hozzáállása pedig reményt keltő, ha a hátralévő kvalifikációs versenyeken is legalább a pulaihoz hasonló felfogásban küzdenek, elérhető a hazai szövetség által tervezett 4-6 athéni hely megszerzése.