Bravúros győzelem az Európa-bajnok ellen

MTI
2004.03.03. 12:57
A magyar női asztalitenisz-válogatott 3-1-re legyőzte az Európa-bajnok Olaszországot a dohai csapat világbajnokság harmadik versenynapján, s ezzel megmaradt az esélye arra, hogy a legjobb hat csapat közé jusson.

Amennyiben Bátorfiék szerdán 14 órakor legyőzik Romániát, szinte biztosan a B-csoport harmadik helyén végeznek. Esetleges román diadal esetén is csak hallatlan balszerencsével eshetnek ki a magyarok a legjobb 8 együttes közül.

Az olaszok ellen a születésnapját ünneplő Bátorfi Csilla kezdett, s kikapott 3-1-re a kínai származású Tan Wenlingtől. Ezt követően azonban szárnyalni kezdtek a magyarok, s csupa 3-2-es diadallal megfordították a mérkőzést. Előbb Tóth Krisztina verte a bolgár származású Stefanovát, majd Fazekas Mária múlta felül Laura Negrisolit, hogy ezt követően megint Tóth Krisztina következzen. Tóth az olasz-kínai Tan ellen okosan küzdött, s a döntő szettben nem ismert kegyelmet.

A magyar női együttes ezzel a győzelemmel visszavágott az olaszoknak az egy évvel ezelőtti, Courmayeurban elszenvedett Eb-elődöntőbeli vereségért, s nem utolsó sorban azt az olasz gárdát múlta felül, amely Dohában a japán csapatot is legyőzte.

A magyar férfi válogatott bosszantó kudarcot élt át a lengyelek ellen. Hiába vezetett ugyanis már 2-0-ra a Demeter Lehel, Pázsy Ferenc, Fazekas Péter összeállítású együttes, a végét mégis a lengyelek bírták jobban idegekkel, s nyerték meg a mérkőzést 3-2-re. A magyar férfi válogatott ezzel csoportjában 1 győzelemmel és 2 vereséggel várja a csütörtöki, norvégok elleni folytatást.

Eredmények:
Nők, Bajnoki divízió, 4. forduló:
Magyarország-Olaszország 3-1

A csoport állása:
1. Hongkong 8 pont
2. Japán 7
3. Magyarország 6
4. Románia 6
5. Olaszország 5
6. Fehéroroszország 4

Férfiak, I-es divízió (a 13-24. helyért):
Magyarország-Lengyelország 2-3

A csoport állása:
1. Fehéroroszország 6 pont
2. Norvégia 5
3. Magyarország 4
4. Horvátország 4
5. Lengyelország 4
6. Románia 4