A hétvégén visszatér Armstrong egyik legnagyobb riválisa

MTI
2004.03.26. 15:18
A hétvégi, kétnapos franciaországi nemzetközi kerékpáros kritériumversenyen tér vissza Joseba Beloki, aki a tavalyi Tour de France-on a győztes Lance Amrstrong egyik legnagyobb riválisa volt, de súlyos bukása miatt fel kellett adnia a versenyt.

A spanyol kerekes, aki időközben a francia Brioches-La Boulangere csapatához igazolt az ONCE-tól, a tavalyi francia körverseny július 14-i szakaszán egy lejtős útszakaszon hatalmasat bukott, miután gépének kerekét megfogta a nagy melegtől felolvadt aszfalt. A közvetlenül mögötte haladó Armstrong csak úgy tudta elkerülni az esést, hogy a mezőn átrobogva levágta a kanyart.

Beloki súlyos sérüléseket, többek között kartörést szenvedett. Eredetileg már a múlt hónapban vissza akart térni, de Achilles-ín-sérülése ebben megakadályozta.

"A hétvégén Beloki a segítők között kap szerepet - mondta Jean-Rene Bernaudeau, a BLB csapatigazgatója. - Ez a visszatérésének a kezdete, aztán a Tour-on már őt fogják segíteni a többiek."

Beloki 2002-ben második, az azt megelőző két évben pedig egyformán a harmadik helyen végzett a legrangosabb kerékpáros körversenyen.