Bernadett
-2 °C
4 °C
Kékesi Márton
ma 02:15
Kékesi Márton
Alpesi sí

Gyementyjeva-Miszkina női finálé a Roland Garroson

MTI
2004.06.03. 18:41
Anasztaszja Miszkina 1 óra 1 perc alatt legyőzte az amerikai Jennifer Capriatit, így női egyesben orosz házidöntő lesz a francia nyílt teniszbajnokságon.

A 22 éves Miszkina sokkal pontosabban játszott, mint a sokat hibázó egykori világelső, és szinte végig ő irányította a játékot. Az első szettet 30, a másodikat pedig 31 perc alatt nyerte meg. Az orosz 29, ellenfele 36 önhibát vétett, s a nyerő ütések tekintetében is ő volt a jobb (17-11)

A moszkvai teniszező pályafutása legjobb eredményét érte el csütörtöki sikerével. Korábban háromszor volt negyeddöntős GS-tornán: az Australian Openen kétszer (2003, 2004), a US Openen pedig egy alkalommal (2003) került a legjobb négy közé. A Roland Garroson tavaly a második fordulóig jutott, előtte csak egy-egy körre futotta erejéből.

Elsőként korábban, csütörtök kora délután Jelena Gyementyjeva jutott be a párizsi döntőbe: az orosz játékos alacsony színvonalú mérkőzésen simán nyert az argentin Paola Suarez ellen.

Az első játszmában a kilencedik helyen kiemelt Gyementyjeva 29 perc alatt könnyedén szerzett vezetést. A másodikban (57 p) Suarez kissé összeszedte magát, két alkalommal előnyhöz jutott, ám a döntő pillanatokban rendre hibázott, s a végjátékban már teljesen összeomlott. Jellemző: a meccslabdát a dél-amerikai kettőshibájából nyerte meg a 22 éves moszkvai teniszező, aki ezzel pályafutása legjobb eredményét érte el Grand Slam-tornán.

Gyementyjeva 30 önhibát vétett, ellenfele 39-et, a kettőshibák tekintetében viszont Suarez "nyert" (9-8).

GS-viadal fináléjába utoljára harminc esztendeje jutott be orosz női teniszező: 1974-ben a Roland Garroson, majd Wimbledonban is a legendás amerikai Chris Evert győzte le Olga Morozovát.

Női egyes, elődöntők:
Miszkina (orosz, 6.)-Capriati (amerikai, 7.) 6:2, 6:2
Gyementyjeva (orosz, 9.)-Suarez (argentin, 14.) 6:0, 7:5