Piroska
-2 °C
5 °C

Massa ott lehet az indianapolisi Forma-1-es futamon

MTI
2004.06.15. 18:10
A mindenre kiterjedő orvosi vizsgálatok után eldőlt, hogy a vasárnapi montreali futam 65. körében veszélyesnek tűnő balesetet szenvedő Felipe Massa rajthoz állhat a Forma-1-es világbajnokság kilencedik versenyén, a hétvégi indianapolisi viadalon.
A Sauber-Petronas pilótája hatalmas sebességgel a gumifalnak csapódott, s noha saját lábán hagyta el a roncsot, kórházba szállították. Ott azonban az alapos kivizsgálás során teljesen egészségesnek találták.
- Mindenesetre kiderült, szerencsés voltam, hogy sérülések nélkül megúsztam a balesetet. Jól vagyok, készen állok a versenyzésre - jegyezte meg a brazil pilóta.
Massa még sohasem indult Forma-1-ben az Egyesült Államok Nagydíján, mivel pályafutása első szezonjában, 2002-ben a német Heinz-Harald Frentzen helyettesítette, tavaly pedig a Ferrari tesztpilótájaként természetesen nem szerepelhetett.
- Már számos versenyzőtől kaptam tanácsot, s a televíziós közvetítések révén is szereztem ismereteket. Valószínű, hogy az első szabadedzés előtt robogóval körbemegyek, de ha mégsem, akkor sem hiszem, hogy néhány körnél többre lenne szükségem ahhoz, hogy tökéletesen megtanuljam a pályát - mondta Massa.