Nehéz ellenfelek a kosárkupában a Debrecennek

MTI
2004.06.29. 16:58
Barcelonában kisorsolták a Debreceni Vadkakasok férfi kosárlabdacsapatának ellenfeleit az ULEB Kupában. Az Európai Ligák Uniója (ULEB) által szervezett kontinenstornán bemutatkozó hajdúságiak A jelű hatos csoportjában a görög bajnoki 5. PAOK Szaloniki, az Adriai Ligában 5. szerb-montenegrói Buducnost Podgorica, a német elődöntős Alba Berlin, a belga bajnok Charleroi és a francia döntős Gravelines kapott helyet.

"Alighanem a legnehezebb csoportba kerültünk, hiszen egyetlen könnyű ellenféllel sem találkozunk majd. Egyelőre tanulni megyünk az ULEB Kupába, annyi biztos, hogy neves csapatokat hozunk el Debrecenbe" - mondta az MTI-nek Ráthonyi Tamás vezetőedző, akinek gárdája november 9-én, Szalonikiben kezdi meg a szereplést.

A sorozat harmadik idényében 42 együttes vesz részt, amelyek hét hatos csoportban vetélkednek. A körmérkőzések után az első két helyezettek, illetve a két legjobb harmadik léphet tovább a nyolcaddöntőbe, innentől kezdve egyenes kieséses rendszerben folytatódnak a küzdelmek. A G-csoportban a hatodik hely megüresedett, mivel a Real Madrid végül az Euroligát választotta. A spanyolokat egy szabadkártyás együttes pótolja majd.