Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hansen világcsúcsot úszott a 100 méteres mellúszásban

MTI
2004.07.09. 10:26
Az amerikai Brendan Hansen szenzációs, 59.30 másodperces új világcsúcsot állított fel a férfi 100 méteres mellúszásban az Egyesült Államok olimpiai válogatóversenyének második napján, Long Beachben.

A 22 éves Hansen csaknem fél másodpercet javított az eddigi rekordon (59.78 mp), amelyet a japán Kitadzsima Koszuke ért el a tavalyi barcelonai világbajnokságon.

- Nagyon boldog vagyok. Legfőképpen azért, mert a számomra csalódást hozó 2000-es válogatót követően elsősorban magamat, a kishitűségemet kellett legyőznöm, de ez csak most sikerült igazán. Innentől minden erőmmel az olimpiára koncentrálok - mondta a győztes, aki négy éve mindkét mellúszószámban harmadik lett a válogatón, így nem vehetett rész a sydneyi ötkarikás játékokon.

Hansené volt a második csúcsdöntés az amerikai válogatón: az első napon Michael Phelps 4:08.41 p-cel úszott világcsúcsot 400 m vegyesen.